כמה שאלות

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

20/05/2012 | 11:29 | מאת: שמעון

שלום אני אובחנתי בעבר ככסובל ממאניה דיפרסיה וביקשו ממני להביא אישור רפואי מרופא משפחה כתנאי קבלה לעבודה ורציתי לדעת האם הרופא משפחה ירשום שם שיש לי הפרעת מאניה? הרי דבר זה הוא סודי ואני לא מוכן שידעו המעסיקים שיש לי את ההפרעה הזאת. האם חובה שהרופא יכתוב זאת?

21/05/2012 | 09:39 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

שמעון שלום וברכה, התשובה תלויה במידה רבה במהות האישור המבוקש על ידי המעביד. אם האישור אמור לציין את כל ההיסטוריה הרפואית שלך ונועד להצגה מול צד שלישי, אזי ייתכן והרופא יתקשה להסתפק בתיעוד חלקי בלבד. יחד עם זאת, שאלתך נוגעת בסוגיה מורכבת מתחום דיני העבודה הקשורה לזכות העובד לפרטיות אל מול מעבידו. על כן, ייתכן ותוכל למצוא תשובה מדויקת ביותר בפורום שעניינו זכויות עובד ודיני עבודה. בהצלחה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית