נהלי ניתוח

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

19/05/2012 | 10:52 | מאת: שלומית

שלום ברצוני לדעת מהם הנהלים המקצועיים המחייבים יידוע ההורים על מהלך הניתוח. כלומר האם על רופא חלה חובה ליידע את ההורים אם במהלך הניתוח הילד דימם, קיבל דם, תסנין ריאתי וכו'?

20/05/2012 | 11:00 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

שלומית שלום רב, בכל הנוגע למטופל שהוא קטין (דהיינו מתחת לגיל 18), הרי שההורה כמוהו המטופל ועל כן יש ליידע את ההורים בדיוק כמו כל חולה. לדעתנו מן הראוי כי הרופא יפרט בפני המטופל את כל הסיבוכים שהתרחשו במהלך הטיפול. נציין כי חוק זכויות החולה קובע חובת גילוי לפני הטיפול עצמו, לרבות מידע אודות הסיכונים והסיבוכים האפשריים, אולם החוק אינו מתייחס לחובת גילוי לאחר הטיפול כפי שמתואר בשאלתך. לעומת זאת, בכללי האתיקה של ההסתדרות הרפואית מצוין כי על הרופא לכבד את זכותו של המטופל לקבל מידע אמין ומלא בדבר נסיבות הטיפול שקיבל, לרבות טעות שחלה במהלך טיפול זה, אם יש לה השפעה בעלת חשיבות על מצב בריאותו של המטופל או על המשך הטיפול הרפואי בו. שאלה היא עד כמה חובה על רופא לגלות סיבוך שהתממש אך אין לו השפעה על בריאותו של המטופל או על המשך הטיפול בו. מדובר אם כן מסוגיות סבוכות וכל עוד הדברים תאורטיים, קשה להתייחס לכל ההיבטים והפרטים. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית