טיפול בהמלצת רופא משפחה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

18/05/2012 | 17:35 | מאת: ליז

שלום. האם יש חוק שמסדיר מהם סוגי הטיפולים שרופא קונבנציונאלי יכול להמליץ עליהם? מהו אותו חוק? ספציפית מעניין אותי האם רופא משפחה יכול להמליץ על שיטת טיפול אלטרנטיבית שמשווקת בשיווק רשתי (כמו הרבלייף למשל)? תודה.

20/05/2012 | 11:13 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

ליז שלום וברכה, רופא רשאי להמליץ על כל טיפול שברפואה, אולם מן הבחינה האתית ראוי לדעתנו כי יגלה למטופל בדבר כל אינטרס אישי שיש לו או עלול להיות לו לגבי טיפול מסוים עליו המליץ. ההסבר על טיפול צריך לכלול את הסיכונים הכרוכים בו. נציין כי ידוע לנו על תביעות שהוגשו בגין נזקים שנגרמו כתוצאה מצריכת תוספי מזון ולכן ראוי בעינינו כי רופא יתייחס גם לסיכונים האפשריים הכרוכים בצריכת תוספי מזון עליהם הוא ממליץ. בברכה, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית