גניקולוג

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

15/05/2012 | 20:06 | מאת: ממי

שלום.בתי בת ה-18 קבעה תור לגניקולוג בפעם הראשונה ונבדקה אצל רופא אשר יודע את כל פרטיה.בתחילת הטיפול או במהלכו או בזמן קביעת התור לא הוסבר לה אפילו פעם אחת שהוא רופא פרטי ושטיפולו עולה כסף.בסיום היא התבקשה לשלם 600 ש"ח על הטיפול ,כסף שכמובן לא היה לה -תלמידת ביה"ס,היא שילמה לו 100 ש"ח והוא ביקש ממנה להשלים את ה-500 הנותרים למחרת.מאז הוא מתקשר ומטריד אותה ואף מאיים עליה ואומר שהיא תשלם על כך ביוקר ושהוא יפנה לעו"ד ויתבע אותה.היא כולה מפוחדת . האם אין אחריות לרופא לספר למטופל בזמן קביעת התור או לפני תחילת הטיפול בנושא עלות הטיפול,כמה ובמיוחד שהוא יודע שהיא פונה בפעם הראשונה לטיפול כזה והיא אמרה לו זאת? ממתינה לתובה מהירה.תודה.

16/05/2012 | 09:20 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

שלום רב, משאלתך לא ברור כיצד הגיעה בתך לרופא מסוים זה? האם לא בדקה אם הוא מקבל במסגרת קופת החולים או באופן פרטי? כך או כך, מאחר ואין מדובר במקרה של רשלנות רפואית (שכן למרבה המזל בתך בריאה ושלמה ולא נגרם לה נזק גוף), כל שנוכל להמליץ הוא לפנות בתלונה לקופת החולים בו מועסק הרופא ולחלופין לפנות לועדת האתיקה של ההסתדרות הרפואית. בברכה, עו"ד שמואל יקירביץ

מנהל פורום רשלנות רפואית