דחיית ניתוח

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

11/05/2012 | 00:12 | מאת: ליטל

שלום רב, גבר בן 80 עם מחלות רקע זקוק להחלפת ברך. התאריך הראשון נקבע לינואר 12 ונדחה 8 פעמים. פעמיים טלפונית ושש פעמים במחלקה בזמן שהוא כבר בצום. הביטולים הנשנים גורמים לו ולאשתו מתח נפשי ולחץ. הניידות שלו היום שואפת לאפס והוא נעזר בהליכון מיד שרה. הזוג הוא ערירי ולא בעל אמצעים כלכליים או תמיכה. נקבע לו שוב תאריך ניתוח לשבוע הקרוב. האם יש פה רשלנות ? האם יש דרך להבטיח את קיום הניתוח חוץ מפרוטקציה שידם אינה משגת ? תודה

13/05/2012 | 14:47 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

ליטל שלום רב, ללא מלוא הפרטים, איננו יכולים לחוות דעה האם יש כאן רשלנות. אומנם 8 דחיות נשמע על פניו תמוה, אולם ברור שיכולות להיות סיבות שונות ומוצדקות לדחיית הניתוח. בכל אופן, ניתן לפנות לנציב קבילות הציבור לחוק ביטוח בריאות ממלכתי בבקשה לברר את נסיבות דחיית הניתוח פעם אחר פעם.

מנהל פורום רשלנות רפואית