האם יש עילה לתביעה?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

08/05/2012 | 19:34 | מאת: שרית

שלום! לפני חודש אמי נפלה בחניה וקיבלה מכה חזקה מאוד בזרועה. באותו יום נבדקה במיון, צולמה צילום רנטגן בלבד, ולא אובחן שבר.שוחררה עם טיפול משכך כאבים. היום,לאחר חודש של סבל רב וכאבים שרק החמירו, בנוסף, להגבלה בתפקוד, עברה בדיקת אולטרה סאונד אליה הופנתה ע"י אורטופד קופ"ח התגלה קרע בגיד הכתף.האם יש עילה לתבוע את בי"ח שלא ביצע אולטרה סאונד בו בזמן באישה כ"כ כאובה? חלון הזמן משמעותי מאוד לטיפול במקרה זה ואולי אף להחלטה האם לנתח, מיותר לציין את עגמת הנפש הרבה... תודה על התייחסותכם!

09/05/2012 | 13:02 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

שרית שלום רב, ראשית אנו מאחלים לאמך כל טוב ובריאות שלמה! על מנת לקבוע האם היה איחור רשלני באבחון הקרע בגיד, צריך לבחון האם ניתן היה לאבחן זאת בצילום הרנטגן ולחלופין, האם היה מקום לבצע US כבר במיון או בסמוך למועד זה. שאלה נוספת שצריכה להיבחן, היא האם אמך פנתה בתלונות במהלך חודש זה לרופא המשפחה או לאורטופד בקופ"ח? לכן, מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בתחום שיוכל - לאחר שיוציא את כל התיעוד הרפואי הרלוונטי, לרבות צילומי הרנטגן שנעשו - לפנות בהתייעצות לאורטופד מומחה ואולי גם לרדיולוג מומחה לצורך פענוח הצילום וההדמיות. בברכה, עו"ד שמואל יקירביץ

מנהל פורום רשלנות רפואית