שאלה אתית

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

01/05/2012 | 19:27 | מאת: גיא

לאחרונה יצרתי קשר עם פרופ' כלשהו לצורך התייעצות . ההתקשרות נוצרה דרך מתאמת שמספרה הופיע באינטרנט. טרם נפגשתי עם הפרופ שוחחתי איתה ארוכות כמה פעמים כאשר היא מהללת אותו. .לאחר פגישתי עם הפרופ' הועלתה אפשרות שיבצע ניתוח מורכב בביח. הסתבר שהיא אשתו.האם היה עליה לדווח מלכתחילה?

03/05/2012 | 13:42 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

גיא שלום רב, על פניו ומבלי להיכנס לנסיבות המקרה המסוים, שכן פרטיו אינם ידועים לנו, נראה לנו כי נכון וראוי לגלות אודות הקשר המשפחתי הקרוב כל כך בין הממליץ לבין הרופא המומחה. לגבי השאלה האם חלה על מי מהם החובה לדווח על הקשר, אנו ממליצים לפנות ללשכה לאתיקה בהסתדרות הרפואית לצורך בחינת המקרה. בברכה, עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

מנהל פורום רשלנות רפואית