הליך גישור / פשרה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

01/05/2012 | 15:02 | מאת: נדב

עוה"ד יקירביץ/ דר' רובינשטיין שלום רב. במידה ותיק רשלנות רפואית מתנהל מס' שנים בבית משפט ולאחר מס' דיונים הצדדים על דעת עצמם מחליטים במשותף ללכת להליך גישור : א. במידה והחלטת המגשר אינה מוסכמת על הצד המפסיד , הוא יכול לסרב להחלטת המגשר ולפנות בשנית לבית משפט לדיון חוזר? ב. או לחילופין. האם גם במידה ושני הצדדים מגיעים להסכם פשרה - סופי כתוב וחתום - השופט הדן בתיק יכול לסרב לקבל פשרה זו ? * האם במידה ושני הצדדים הסכימו להליך גישור. התובע/ת מחוייב לקבל פיצוי אך לא את הסכום שדרש תחילה אלא להפחית וכך גם חברת הביטוח תפצה אותו בסכום שייקבע בהליך. בברכת בריאות , נדב

01/05/2012 | 17:25 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

נדב שלום, גישור הוא הליך וולונטרי שבו נועד מגשר עם הצדדים במטרה להביאם לידי הסכמה שתיישב את הסכסוך, אך ללא שיש למגשר סמכות להכריע בסכסוך. הסדר גישור אינו נכפה על הצדדים, אלא מושג בהסכמתם בלבד ועל כן כל אחד מהצדדים רשאי, בכל שלב של הליך הגישור, להפסיקו ולשוב אל ההליך המתקיים בבית המשפט. במידה והצדדים כן הגיעו ביניהם להסדר מוסכם במסגרת הגישור, רשאים הצדדים לבקש מבית המשפט לתת לו תוקף של פסק דין. עם זאת, בית המשפט רשאי לזמן את הצדדים על מנת לקבל הסברים על הסדר הגישור. כלומר, כעיקרון רשאי בית המשפט לסרב לקבל את הפשרה, אך הדבר יעשה בנסיבות חריגות, למשל כאשר בית המשפט סבור שההסדר אינו עולה בקנה אחד עם טובתו של קטין. בברכה, עו"ד שמואל יקירביץ

07/05/2012 | 16:29 | מאת: נדב

עו"ד רובינשטיין יקירביץ , שלום רב!!! במידה ויש הסכמה להליך גישור : הצדדים לא אמורים להתפשר? הרי במידה ואחד הצדדים בטוח בצדקתו הוא אינו יתפשר לעולם וילך עם האמת שלו עד הסוף. בתודה מראש, נדב

מנהל פורום רשלנות רפואית