נקיטת צעדים משפטיים נגד רופא בועדה רפואית של מל"ל

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

30/04/2012 | 16:12 | מאת: חגי

1. האם יש דרך לתבוע או להתלונן נגד רופא בועדה רפואית של מל"ל (תלונה שיצא ממנה משהו, לא תלונה שתכנס למגירה אפילה), אשר קביעותיו הן בעליל ללא בסיס רפואי אלא רק על בסיס כלכלי להגנה על קופת המל"ל. 2. האם יכול רופא מל"ל שהכשרתו היא "אורטופד כירורג" להפוך קביעה של שלושה רופאים מומחים בתחום עמוד שידרה כאשר מדובר בניתוח עמוד שידרה? 3. האם יש במעשיו של רופא הנוהג כך משום רשלנות רפואית? תודה מראש

01/05/2012 | 09:05 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

חגי שלום רב, מאחר ואיננו יודעים את כל פרטיו של המקרה הספציפי, תהיה התשובה כללית. לגבי שאלתך הראשונה, אם מדובר בועדה מדרג ראשון, הרי שהדרך להשיג עליה היא באמצעות ועדת ערר, כאשר על האחרונה ניתן להשיג במקרים מסוימים לבית הדין לעבודה. לגבי השאלה השנייה, אם כוונתך לאורטופד בועדה מדרג ראשון ואלו חוות דעת של מומחים מטעמך, יש לדעת שהרופא בועדה אינן מחויב לקבלן והוא רשאי להחליט על פי מיטב שיקול דעתו. לגבי השאלה השלישית, לא ניתן לתבוע ברשלנות רפואית רופא היושב בועדה, שכן מדובר בערכאה מעיין שיפוטית ועל כן מוענקת לו חסינות בגין כל עוולה לכאורה שעשה במהלך תפקידו זה. בברכה, עו"ד שמואל יקירביץ

מנהל פורום רשלנות רפואית