שמירת מידע רפואי

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

29/02/2012 | 15:46 | מאת: ד"ר קלס אתי

אני רופאת שיניים מומחית באורתודנטיה מזה 24 שנים. רציתי לברר כמה זמן אני מחוייבת לשמור אינפורמציה רפואית:תיקים, צלומים ותוכנית טיפול של מטופלים?ברצוני לציין שמרבית מטופלי הם ילדים.

29/02/2012 | 17:11 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, החוק מפרט איזה תיעוד יש לשמור וכמה זמן. הפירוט הוא נרחב ביותר ויש להפריד בין אופי התיעוד ובין הזמנים שיש לשמור תיעוד זה. לדוגמה יש הבדל בין רשומה מבית חולים לבין מרפאות חוץ וכו'.את יכולה לחפש בחקיקה לגבי התיעוד הנוגע לשאלתך (תקנות הנוגעות לשמירת רשומות). יחד עם זאת בגלל שרוב מטופלייך הם קטינים חשוב שתדעי כי קטינים יכולים להגיש תביעה עד גיל 25 - 7 שנים מהמועד בו מלאו לקטין 18 שנים. במידה ולא יישמר תיעוד רלוונטי בכל המזן הזה לעניינו של הקטין יכולות להיות לכך השפעות משפטיות. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית