גרמתי לכוויות במכשיר ipl

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

22/02/2012 | 12:23 | מאת: נעמה

הנני קוסמטיקאית כבר מעל ל7 שנים ועושה הסרת שיער במכשיר ipl מעולם לא גרמתי לשום כוויות או אדמומיות ללקוחותי וכולן היו מרוצות. לפני מספר חודשים הגיעה אלי מטופלת להסרת שיער ביידים, ערכתי לה שאלון רפואי + הסברתי לה על הסיכונים + חתמה על טופס שהיא מודעת לסיכונים כמו כוויות. (מה גם שעברה טיפולי הסרת שיער בעבר וקיבלה בהם כוויות אבל לצערי היא לא סיפרה לי את זה לפני הטיפול, רק אחרי), לאחר הטיפול שבוצעה בעוצמה בינונית ראיתי שמופיעה לה אדמומיות, מייד שמתי לה חומר נגד כוויות. לאחר כ- שבוע היא חזרה להראות לי את הכוויות שנראו כמו פצעים, החתמתי אותה שוב על טופס שבו אני מחזירה לה את כספה בתנאי שלא יהיו לה שום תביעות או טענות בעתיד!!! יחד עם זאת פיציתי אותה לשיקולי הפרטי בטיפול פנים, בשיזוף בהתזה מספר פעמים לטישטוש הפיגמנטציה,הסרת שיער וועוד חומרים לטיפול בשווי כולל של 1000 ש"ח. היום אחרי 4 חודשים היא מאיימת לתבוע אותי כי הסימנים של היד עדיין מופיעים. אמרתי לה שעם הייתי יודעת שהיא מתכוונת לתבוע אותי לא הייתי מפצה אותה על חשבוני כל כך הרבה. במידה ותחליט לתבוע אותי האם למרות כל החתימות שיש ביידי שהיא חתמה מרצונה החופשי היא יכולה לנצח במשפט???

22/02/2012 | 14:29 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, טוב עשית שהחתמת אותה על טופס וס"ר והסברת לה את כל הסיכונים גם בע"פ. זה לזכותך. לחובתה של המטופלת שלך העובדה כי בעבר היא טופלה וגם נגרמו לה כויות אולם היא לא ספרה לך את זה אלא רק בהמשך. כמו גם טענתך כי לאחר שהיא קיבלה פיצוי ממך וטיפולים בחינם היא מאיימת בתביעה. מעל לכל, יש לזכור כי הפיצוי בעיקרו הינו בגין נזק שנגרם. אינני בטוח שמה שהיא אומרת כיום אכן נכון והסימנים עדיין מופיעים כפי שהיא מנסה לצייר זאת בפנייך. כמו כן ייתכן ובעתיד במידה והיא תטופל ע"י איש מקצוע סימנים אלו ייעלמו לחלוטין. אני מניח שיש לך ביטוח למקרים מסוג זה ואם לא, אין זה בטוח כלל שהיא תזכה בתביעתה, אם תוגש תביעה שכזו אשר עלויותיה גבוהות למדי(ייתכן והיא מנסה לקבל פיצוי נוסף). כמו כן נקודה נוספת שיש להביא בחשבון היא האם טיפלת בה כראוי עם המכשיר ובהתאם להוראות.ניצחונה בכלל לא מובטח. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית