האם יש רשלנות רפואית?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

10/02/2012 | 21:47 | מאת: אמגאדי

שלום רב אני אישה בת 30 עברתי נתוח קיסרי לפני יום השחרור היה תחילה לעלית חום 37.5 ואמרה הרופא לאחר בדיקה התחלת אודם ביום השחרור אמרה הרופא שהאודם עבר אז שחררו אותי במשך היום אני לא יכולה להרגיש בצלקת והכל אדום חשבתי שזה טבעי אבל זה המשיך בחומרה בשעה 4-00 בבוקר ביום שאחר השחרור ביום שבת חזרתי למיון אז בדקה הרופא ונתנה אוגמנטין ואמרה זהום ולא הוציאה את הסכות חזרתי הביתה ביום ראשון הלכתי לקופת חולים ל הוריד הסכות אמרו לאחר שהאודם יחלוף בגלל שאולי הצלקת תפתח. נשארתי עד יום רביעי הלכתי לקופת חולים עוד פעם להוריד את הסכות אז הרופא נתן לי הפניה לבית חולים בגלל שיש בבצע נוזל סרודמי שזה פותח הפצע . הלכתי למיון ושם פתחו הצלקת וירד כמות גדולה של נוזל סרודמי לאחר תרבית שתן צמיחה לפסאודומונס ובתרבית הפצע צמיחה פסאודומונס, ציטרובקטר,ואנטרוקוק . נשארתי בבית חולים שבעה ימים עם טפול בכמה תרופות היו מחליפים התרופות הרבה פעמים ולאחר שבעה ימים שוחררתי הביתה וללכת כל יום לקופת חולים להחליף התחבושת. אמר לי הרופא שהזהום היה מחדר הנתוח והחידק נדבקתי מחדר נתוח בגלל שהכלים לא נקיים וגם בבית חולים אמרו שהיום החמישיהיו צריכים להוריד את הסכות והיום החמישי היה יום שבת ואני חזרתי ביוםהזה למיון בשעה 4-00 בבוקר וגם לא הורידה את הסכות וגם השתחררתי לאחר הנתוח עם האודם שהחמיר בבית? האם יש רשלנות רפואית ? נא לענות על השאלות שלי ולהתיחס לכל הכתוב תודה רבה

12/02/2012 | 09:43 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, מהדברים שאת כותבת מתקבלת תמונה של התנהלות רפואית בעייתית:זיהום מחיידק עקב העידר סטריליזציה, שיחרור מבית החולים עם תחילה של חום,והעובדה כי נאלצת לקבל טיפול אנטביוטי ובנוסף להיות במעקב יומיומי ולקבל טיפולים בקופ"ח. יחד עם זאת, בתביעות רשלנות רפואית יש ליתן משקל לנזק שנגרם. ישנו הבדל בין נזק אשר נגרם אולם המדובר בנזק לא קבוע וזמני בלבד לבין נזק שהוא קבוע. שכן, אומדן הפיצוי נקבע עפ"י רוב הנזק שנגרם. כל מקרה לגופו. במקרה שלך, במידה ואין השלכות עתידיות לנזק שנגרם לך ואין המדובר בנזק קבוע אלא המדובר בנזק אשר היה זמני וטופל, הרי שיש לכך השלכה לגבי התביעה ברלשנות רפואית. במידה ואת מעוניינת לבדוק את הדברים לעומקם ואת ההשלכות המשפטיות בהתאם לנסיבות של המקרה שלך, את רשאית להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום. בברכה, עו"ד בועז סילס.

מנהל פורום רשלנות רפואית