מום רפואי שלא זוהה במעקב הריון

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

31/01/2012 | 10:39 | מאת: סופי

בני כיום בן 6 נולד עם ריאה היפופלסטית ועם תסמונת סימיטר .בגיל 6 חודשים עבר אמבולציה של העורק הסיסטמי לריאה הימנית.בשנתיים הראשונות לחייו היה מוכר ב100% נכות בביטוח הלאומי. בעת ההיריון עברתי את כל הבדיקות מטעם הקופה כולל סקירת מערכות פרטית אצל מומחה. לא אובחנה כל בעיה בעת ההיריון.המצב מצריך מעקב , צנתור נוסף על הפרק,אך אין מגבלה פיזית יומיומית.כלומר ,לשמחתנו הוא גדל ומתפתח ללא סיבוכים מעבר לבעיה הפיזיולוגית. האם עצם העובדה שהבעיה כלל לא אובחנה בעת ההיריון ,יכולה להיות מוגדרת כרשלנות רפואית? תודה

31/01/2012 | 14:19 | מאת: עו"ד בועז סילס

סופי שלום רב, קראתי בעיון את מה שכתבת. על מנת שאוכל לענות על שאלתך, יש להוציא את התיעוד הרפואי מאותו רופא מומחה ולבחון מה נרשם בתיעוד הרפואי ולבחון גם את סקירת המערכות אשר נעשתה לך בעיניים מקצועיות. בדרך זו ניתן יהיה להתחיל ליתן מענה על שאלתך האם במקרה שלכם,ישנה עילת תביעה. בנוסף ברצוני להתייחס לדברי הפתיחה שלך. העובדה כי אין מגבלה פיזית כיום אינה יכולה להצביע על היעדר השלכות עתידיות. יש מקום לבדוק מה מצבו של הילד כיום ולבחון את ההשלכות לעתיד הקרוב ולעתיד הרחוק יותר. את בעצמך כותבת כי ישנה בעיה פזיולוגית. לסיכום הדברים, אני מציע לך בחון אפשרות להוציא את התיעוד הרפואי הרלוונט,יולאחר מכן לבדוק את המקרה לעומק בעיניים מקצועיות.הנך מזומנת לפנות למשרדנו בכל שאלה בטל' 03-5751986. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית