ניתוח לפריקת ירך עקב אבחנה שגויה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

27/01/2012 | 14:05 | מאת: ח

לפני כ-3 חודשים נולדה לי תינוקת מקסימה. במעמד השחרור מבית החולים אמרו לנו שיש לה פריקת ירך מולדת ברגל וכי הם קבען לנו תור לאורטופד ילדים כמה ימים לאחר השחרור בשניידר. הלכנו לשניידר במועד הקבוע ושם לאחר בירוקרטיה קלה נכנסו לאורטופד עם מכתב השחרור וההפנייה. האורטופד העיף מבט קל על המכתב ואמר לנו שאנחנו צריכים לבוא אליו למרפאה הפרטית שלו. כהורים פעם ראשונה הקשבנו למה שאמר, וקבענו תור במרפאה הפרטית שלו- דבר שלקח כשבוע נוסף. כשהלכנו אליו למרפאה נדהמנו לראות המון תינוקות, הכל נעשה שם מהר כמו סרט נע: עשו לה צילום ובדקו אותה ואמרו שהכל בסדר אצלה ושנחזור שוב כשהיא תתחיל ללכת. שאלתי את הרופא אם הוא רוצה לראות את המכתב שחרור והוא אמר שאין צורך. כאמור, הכל קרה כ"כ מהר ואני ובעלי יצאנו בהרגשה לא טובה. לאחר התייעצות קבענו תור לאורטופד נוסף באופן פרטי- דבר שלקח עוד כשבוע. בינתיים התינוקת הייתה כבר כבת חודש וחצי. כשהגענו אליו לא אמרנו כלום ורק הבאנו לו את המכתב שחרור, הוא בדק אותה מכף רגל ועד ראש ומיד אמר שאכן יש לה בעיה ברגל וגם אמר שרואים זאת בצילום. הוא המליץ שהיא תהיה עם כרית פיסוק כחודש. לאחר חודש עשינו לה שוב צילום והכרית לא עזרה, המצב שלה רק החמיר ועכשיו היא צריכה לעבור ניתוח ולהיות כחודשיים עם גבס. לפי כל מה שחקרתי בנושא, כל המצב יכל להימנע אם כשהיא הייתה בת שבוע ונפגשנו לראשונה עם האורטופד, האבחנה הייתה נכונה והיינו שמים לה אז את הכרית פיסוק. ככל שמגלים את הבעיה מוקדם יותר כך ניתן להימנע מהתערבות כירורגית. האם יש לנו עילה לתביעת רשלנות רפואית? תודה רבה.

27/01/2012 | 22:16 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, כשבעיה של פריקה מתגלה מוקדם ישנו סיכוי לפתור את הבעיה ללא התערבות ניתוחית. אם הפריקה מתגלה בשלבים מאוחרים יש לשקול התערבות נתוחית במטרה להחזיר את הפרק למקומו. בנסיבות כפי שתארת ישנה חשיבות לזמנים קרי, הזמן שעבר מהשחרור מביה"ח לבדיקה ראשונה של אורטופד, והזמן שחלף עד לבדיקת האורטופד השני. זאת, מעבר לצורך בבדיקה לעניין הטיפול שניתן. כמו כן יש ליתן את הדעת להשלכות שיהיו לאחר הניתוח, האם הבעיה תפתר לחלוטין שו שמא יהיה צורך בהמשך טיפולים. על כל אלה ועוד יינתן לכם מענה ע"י רופא מומחה בעזרתו של עו"ד המתמחה בתחום, אשר בנוסף, יבדוק את המשמעות המשפטית של הדברים. בברכה עו"ד בועז סילס

27/01/2012 | 23:47 | מאת: ח

תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת. כמה שאלות: 1. "עו"ד המתמחה בתחום"- הכוונה לעו"ד שמתמחה בתחום רשלנות רפואית ספציפית באורטופדית ילדים? 2. בכל מקרה בכוונתי להשקיע את מרצי כרגע בהחלמה של ביתי ואם בכלל אעשה משהו בנידון זה יהיה רק לאחר הניתוח וההחלמה, אבל- האם כוונתך היא שרק במידה וחלילה היא תזדקק לטיפולים נוספים לאחר הניתוח יש עילה לתביעה? עצם העובדה כי הוא לא בדק אותה כפי שהיה צריך מלכתחילה בשניידר ובנוסף גם לאחר שבדק אותה במרפאה שלו קבע שאין לה כלום לא מוגדר כרשלנות רפואית?! אם לא היינו מקשיבים לאינסטינקטים שלנו, יכולנו באמת לא לעשות כלום וחס וחלילה כשהיא הייתה מגיעה לגיל שבו היא אמורה ללכת היו לכך השלכות הרבה יותר חמורות כפי שאתה בטח מכיר ויודע... שוב תודה!

מנהל פורום רשלנות רפואית