אבחון שערוריתי

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

18/12/2011 | 11:41 | מאת: ליאור

שלום רב, לאבי נמצא שיש גידול בריאה וגרורה בראש. לפני כחודש לערך היה בבית חולים מסוים במרכז הארץ, במהלך הביקור הוא סיפר מה הוא חווה, כאבי ראש ללא הפסקה, בחילות והרגשה לא טובה. היות והרופא המטפל חשב שזה דלקת ריאות ואף נתן לו טיפול אנטיביוטי לכך עשו לו שוב צילום ריאות (בבית החולים) בו כמובן לא נמצא שום דבר, אבי שוחרר הביתה ללא טיפול כשהוא סובל מכאבים ללא הפסקה, הרגשת חולשה, אי יכולת ללכת יציב ועוד. בעקבות קשרים אישיים של אחותי עם פרופ' מסוים נאמר לנו לאחר הבחנה בצילום (הראשון) הריאות כי יש שם ממצא שונה וכי צריך לעשות בדיקת CT בדחיפות, כך היה ומשם הכול היסטוריה. האם זו עילה לתביעה כנגד אותו בית החולים בגין רשלנות רפואית ובמידה וכן מה ניתן וצריך לעשות ? תודה רבה.

18/12/2011 | 13:09 | מאת: עו"ד בועז סילס

ליאור שלום רב, המקרה כפי שתארת נשמע פשוט אך לא כך הדבר. במקרה שכזה בא לידי ביטוי ההבדל בין הפן הרפואי לבין הפן המשפטי. ישנן שאלות חשובות שיש ליתן להן תשובות, אני מניח שחלק מתשובות לשאלות מצויות באמתחתך. לאחר קבלת התשובות ייתכן ויהיה מקום לבדוק מה נעשה ע"י בית החולים לעניין הטיפול הרפואי, אבחון הצילומים, אשפוז וההחלטה בתום האשפוז. כמו כן אין להתעלם מכך שבתום חודש נעשתה אבחנה נכונה (השאלה לדוגמה כיצד הדבר בא לידי ביטוי בפועל לעניין האבחנה בגידול בראש והגרורה בריאות). אתה מוזמן ליצור עימנו קשר טלפוני על מנת שנוכל לשמוע את דבריך, ואלר קבלת תשובותיך יתאפשר ליתן לך הסבר מהן האפשרויות העומדות בפניך. בברכה עו"ד בועז סילס

18/12/2011 | 14:53 | מאת: ליאור

אז זהו, לא היה אפילו אשפוז, לא צילום מעבר לרנטגן ובדיקות דם. התעלמות מוחלטת מסימנים כל כך ברורים כמו שיעול בלתי פוסק, כאבי ראש מתמידים במשך שלושה שבועות. שום טיפול לא ניתן.

מנהל פורום רשלנות רפואית