חברות הביטוח

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

01/12/2011 | 21:51 | מאת: גדעון

שלום האם חברות הביטוח ( שמשלמות בסופו של תהליך משפטי את הסך שנקבע על ידי בית המשפט המוצא את המוסד הרפאואי רשלן) -מקבלות את הצעתו של עורך הדין של המוסד הרפואי שנותן ונושא לפשרה או שהוא מגביל את עורך הדין של הנתבע לסכום מסויים.. וזאת מאחר שקיים מין ניגוד אינטרסים בין עורך הדין של הנתבע שבמהלך הדיונים רואה לאן נושבת הרוח ומבין שהפסיקה תהייה נגד מרשו ויש לו עניין לסיים בפשרה ולא בפסיקת "רשלן" לבין חברת הביטוח שרוצה לשלם כמה שפחות. תודה

03/12/2011 | 08:12 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום גדעון, עורך הדין של הנתבע הוא מייצג את חברת הביטוח אשר מבטחת את אותו מוסד רפואי. בסופו של דבר הם אמורים להציג דעה אחת מגובשת לעניין גובה הפיצוי. בהחלט יש מקרים שיש בינהם חילוקי דעות. כל תיק ונסיבותיו הוא. יש הרבה פעמים חברות הביטוח מקבלות את עמדת העו"ד אשר הוא המייצג אותן והוא אמון על שמירת האינטרסים שלהם. יש גם פעמים שחברות הביטוח לא מקבלות את עמדת העו"ד. כל מקרה כאמור לגופו. בכל אופן חברת הביטוח אינה מקבל באופן אוטומטי את עמדת עוה"ד. היא עושה בדיקות משלה ושוקלת את כדאיות ההצעה מבחינתה.בסופו של דבר היא קובעת לעורך דין המייצג אותה האם לקבל את ההצעה אם לאוו, תוך מתן משקל לסוג התיק, גובה הפיצוי, הסיכויים מול הסיכונים בתיק. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית