זכויות החולה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

19/11/2011 | 18:31 | מאת: דניאל

שלום שאלתי אולי ברורה מבחינה חוקית אך ישנם גורמים שטוענים שאני טועה חוק זכויות החולה בנוגע לילדים תחת גיל 18 שהינם בבחינת קטינים ותחת אופוטרופוס של הוריהם במשפחה נורמלית ללא שום בעיות האם ניתן להכריח ילדה תחת גיל 18 להיבדק ללא נוכחות הורים או לחייבה בבדיקה רפואית שגרתית והדגש על שיגרתית ללא קיום של מחלה או סכנת חיים מה אם ההורה מתעקש להיות נוכח בבדיקה שאיננו מסכים לה ומדינת ישראל מונעת זאת ממנו מה לגבי אי אמירת הזכויות לאותה ילדה, מה עם לחייב את אותה ילדה להיבדק בערום אצל רופא גבר כללי ולמיטב ידיעתי במקרים רבים לבד בחדר מה לגבי רשויות החוק האם הם יכולים למנוע את זכויותי וזכויות ביתי באשר לחוק זכויות החולה זו לא שאל תאורטית אילה שאלה מקרה מציאותי האם אתה היתה מעז לצאת כנגד מערכת שעושה מעשה כזה

20/11/2011 | 09:13 | מאת: עו"ד בועז סילס

דניאל, כאשר אין המדובר במצבי חירום או במצבים שונים אשר לא ניתן לקבל הסכמה לטיפול (פסול דין וכו') אלא בטיפול שגרתחי כפי שציינת, המצב החוקי שונה מבעב. כיום מטפל כפי שהוא מוגדר בחוק, רשאי לבצע טיפול שגרתי גם ללא הסכמת הורה בקטין שמלאו לו 14, בכפוף לכך שהקטין נתן את הסכמתו לכך.יחד עם זאת, יש לשים לב לשם מה הייתה הבדיקה, מידת הפולשנות של הבדיקה, מידת החיוניות של הבדיקה וכו'.בעוד שבעבר לרוב נדרשה הסכמת הורה לטיפול בקטי, כיום תכלית החוק היא להעניק גם לקטינים אפשרות לטפל בבעיות שונות תוך שמירה על סודיות שאם לא כן, היה חשש כי אותו קטין לא יבקש טיפול לאותה בעיה.לכן יש לבדוק ולברר את הנסיבות והעובדות בכל מקרה ומקרה. בברכה, עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית