עישון מריחואנה פסיבי

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

22/10/2011 | 02:27 | מאת: okay

שלום רב, לאחר שחזרתי מאירוע של חבר קרוב, חבריו הקפיצו אותי לביתי. לפני שהתחילה הנסיעה, בעודי יושב באוטו האנשים הכינו לעצמם גראס. היה ריח מאוד עז ומחניק של החומר. נשארתי באוטו. לאחר מכן הם התחילו לעשן (הנהג לא) וכל האוטו היה ממש אפוף עשן. לאחר כמה דקות (עוד לפני שהם סיימו את הג'וינט) הרגשתי מחנק ופחד מעישון פסיבי אז יצאתי מהאוטו וחיכיתי עד שהם יסיימו. יש לציין שבמהלך ההכנה של הגראס ממש נחנקתי והרגשתי שאני שואף לקרביי את האדים וכשהעשן החל להתפזר באוטו לא הייתי מסוגל ויצאתי החוצה. יש לציין שבמהלך האירוע (חתונה) מס' אנשים גם עישנו לידי אבל זה היה באוויר הפתוח. עם זאת, המעשנים היו ממש לידי. אפשר לומר שבערך 5 אנשים עישנו לידי. השאלה שלי - יש סיכוי שבדיקת שתן תיצא חיובית עקב עישון גראס פסיבי חד פעמי (עד כה לא נחשפתי בחיי לאנשים שמעשנים גראס לידי)? ואם כן - אחרי כמה זמן זה יתפוגג מהשתן? מדובר על שבועות כמו אצל מעשן רגיל, או תקופה קצרה של פחות מ-24 שעות? במידה של בדיקה ותוצאה חיובית - יש עוד בדיקות מסויימות שמחוייבים לתת לנבדק לעבור כדי לזהות במדוייק אם העישון הוא פסימי או אקטיבי?

22/10/2011 | 15:13 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, לעניות דעתי, נוכח התיאור שלך כי המדובר היה במקום סגור, לא מאוורר ( במכונית) בנוסף לעובדה כי אנשים עישנו לידך לפני כן באירוע בו לקחת חלק, הרי שישנו סיכוי כי תהיה עדות חיובית בממצאים בבדיקת השתן. יחד עם זאת, ייתכן מאוד כי נוכח משך חשיפה קצר, הממצאים יהיו בערכים שונים מזה של אדם אשר עישן באופן אקטיבי. חשוב לציין כי פורום זה אינו המקום הנכון והמתאים לקבלת תשובות בנושא זה, ועליך להיוועץ בגורם מתאים ומוסמך לכך. בברכה עו"ד בועז סילס

22/10/2011 | 15:53 | מאת: okay

אני חסר עצות - מיהו הגורם המתאים והמוסמך לכך?

מנהל פורום רשלנות רפואית