רשלנות

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

17/10/2011 | 13:44 | מאת: אור

בועז שלום, האם מנותח שנכנס לניתוח בברך הימנית בהרדמה מלאה וכשהתעורר הסתבר לו שהרופא ניתח את ברכו השנייה ללא קבלת אישור ממנו או מהמשפחה בטענה כי הוא סבל במהלך הניתוח ממצב של ברך נעולה בברך שלא יועדה לניתוח, האם יש כאן בסיס כלשהו לתביע המשפטית?

17/10/2011 | 20:25 | מאת: עו"ד בועז סילס

אור שלום, בהחלט יש בסיס לכך בהסתמך על הפרטים שמסרת. הן החקיקה כגון חוק זכויות החולה,והן הפסיקה פסיקה מדגישים את החשיבות והצורך במתן הסברים ובקבלת אישור המטופל לטיפול הרפואי המוצע. אין המדובר במקרה שלך בניתוח דחוף או בנסיבות יוצאות דופן שלא ניתן או שמא היה קושי בלקבל את ההסכמה לטיפול לפני ביצוע הניתוח.הנך מוזמן לפנות אלינו בכל שאלה. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית