זכויות החולה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

12/09/2011 | 21:40 | מאת: אבא11

שאלתי הנה כללית בתחום הרופאה. ובכן האם לרופא מותר לבדוק קטינה מתחת לגיל 18 אם היא מגיע ללא ליווי של אפוטרופוס. האם לרופא יש את הזכות החוקית לבדוק קטינה ילדה מתחת לגיל 18 בעירום חלקי (תחתון וחזייה ללא אפוטרופוס. האם לרופא כללי ולא רופא נשים יש את הזכות להורות לקטינה להתפשט ולבדוק אותה ללא נוכחות של אפוטרופוס בעוד הוא נמצא אתה לבד בחדר כאמור במדובר בבדיקה שגרתית לקטינה למטה מגיל 18 שהיא לא חולה כלל האם אתה מכירה רופא כללי ממין זכר שיכול לבדוק קטינה למטה מגיל 18 בעירום ללא ליווי של אפוטרופוס וללא הסכמת אפוטרופוס ובלי לידע את האפוטרופוס כלל לכל הנאמר במקרה הנדון האפוטרופוס הם הורים שהם בחיים בריאים ושלמים לפי הידוע לי לפי חוק זכויות החולה זה אסור בתכלית וזוהי עבירה פלילית אך יש לי מחלוקת בנושא ויש בטוענים כי מותר לבדוק קטינה בעירום ללא נוכחות אפוטרופוס ומבלי לידע אותו כלל ומבלי לשאול את הקטינה אם היא מוכנה כלל להיבדק ומבלי להסביר לה את זכויותיה. כאמור קטינה בריאה בהכרה מלאה ללא שהיא חולה כלל בבקשה דעה משפטית בנושא

12/09/2011 | 23:17 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, אתחיל מהסוף, על רופא מוטלת חובה ליתן לחולה הסבר מפורט אלא אם כן מדובר במקרה חירום. עם השנים חלו תמורות בחוק בכל הנוגע לטיפול רפואי בקטינים והצורך בקבלת הסכמה של הורה לטיפול הקטין עליו הוא אחראי. בעבר באופן כללי, נדרשה הסכמה של הורי הקטין לכל בדיקה או טיפול רפואי אולם במרוצת השנים חלו התפתחויות בנושא זה. כך נקבע למשל כי בקטין עד גיל 14,למעט במצבי חירום, אין לבצע בדיקה החודרת לצנעת הפרט או בדיקה פולשנית ללא נוכחות הורה או מלווה, בעוד שקטין שמלאו לו 14 מטפל רשאי לבצע טיפול שגרתי גם ללא הסכמה מפורשת של ההורה בכפוף לכך שהקטין נתן את הסכמתו לטיפול. יחד עם זאת חשוב מאוד לעשות אבחנה ולבדוק לשם מה הגיע הקטין, מה הייתה הבדיקה הדרושה והאם בפועל היה צורך בבדיקה שנעשתה באופן אשר בוצעה. בשאלתך אתה מציין כי הקטינה הינה מתחת לגיל 18 אולם אינך מציין את הגיל המדוייק וכפי שמפורט לעיל, לגיל יש השלכות. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית