רפואת שיניים

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

02/09/2011 | 01:19 | מאת: שי

שלום רב, הנני בעיצומו של טיפול יישור שיניים מזה כמעט כשנה. בתקופה האחרונה צצה בעיה של קליקים במפרק הלסת בזמן אכילה וכן הלאה, דבר המטריד את שלוותי. דיברתי ע"כ עם הרופא המטפל והוא אמר שזה בדר"כ חולף עם הזמן (מה שנראה לי קצת תמוה, אבל נניח). שאלתי היא: במידה והבעיה לא תחלוף עם הזמן האם אוכל לתבוע את הרופא המטפל בגין רשלנות רפואית? (כיוון שאני לא חושב שיש לי איך ממש להוכיח שזה לא היה לי גם לפני..) יש לציין כי לפני תחילת הטיפול חתמתי על מסמך ובו נכתב כי אני מודע לסיבוכים שיכולים לצוץ במהלך הטיפול, לרבות רגישות בפרקי הלסת (אך לא מצויין לצמיתות). תודה רבה.

02/09/2011 | 08:41 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, צריך לבדוק בעיינך איך בוצע יישור השיניים ולהתייעץ עם רופא מומחה בתחום אשר יבדוק אם הטיפול היה מתאים לך. בנוסף יש לשאול האם הוסבר לך גם בע"פ שיכולה להיות תופעה של רגישות בפרקי הלסת והאם תופעה זו הינה חריגה או נפוצה. כמו כן צריך ליתן את הדעת לנזק הכולל שנגרם לך, אם בכלל. לאחר מענה לשאלות אלו ניתן יהיה לשקול את הסיכוי והסיכון שבהגשת תביעה, אם בכלל. בברכה עו"ד בועז סילס

03/09/2011 | 22:03 | מאת: שי

תודה על המענה, אני לא כ"כ הבנתי מה אני צריך לעשות עכשיו.. האם אני צריך ללכת לאורתודנט מומחה על מנת שיביא לי בכתב האם לדעתו שיטת היישור השיניים התאימה לי? וכן האם הבעיה שנגרמה לי היא זמנית/קבועה? ונניח שהוא אומר לי שהשיטה התאימה ולמרות זאת קרה מה שקרה (ושזה תמידי), איך אני מוכיח בבית משפט שזה נגרם לי מהטיפול האורתודנטי? האם יש לי בכלל דרך להוכיח זאת? (שוב אני אומר: לא נאמר לי בע"פ דבר וחצי דבר על נזקים לצמיתות מכל סוג שהוא. יתרה מכך: זכור לי ששאלתי ספציפית על העניין הזה לפני תחילת הטיפול ונאמר לי "אין סיכוי לנזקים בלתי הפיכים"). רב תודות.

מנהל פורום רשלנות רפואית