ויתור על סודיות רפואית-משמעות הדבר

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

01/09/2011 | 19:35 | מאת: דרור

האם לאחר חתימה על הטופס מקום העבודה רואה ממש כל פגישה שהייתה לך עם רופא מומחה שבשנים האחרונות או שרק דברים קריטיים יותר כמו אשפוזים/ דברים בתחום בריאות הנפש? למשל: נגיד שלפני 4 שנים הייתי אצל אורתופד בבית חולים. האם עכשיו לאחר חתימה על הטופס מקום העבודה יגיע לרמה של לבדוק מה אמרתי באותה פגישה לאורתופד וממה סבלתי או שהם מסתכלים רק על דברים יותר אקטואליים וחריפים? כמה זמן נשמרת הרשומה הרפואית של מטופל לאחר ביקור במרפאת חוץ בבית חולים. לאחר כמה זמן גורסים אותה (אם בכלל)? ושאלה אחרונה: מי בד"כ בודק במקום העבודה את התיק הרפואי שלי? האם זה המעסיק/בוסים עצמם או מישהו חיצוני שאינו מכיר אותי? מצטער מראש על המייל הארוך אבל זה שאלות שמאוד מעסיקות אותי, במיוחד עכשיו לאחר חתימה על הטופס. כל מי ששאלתי ענה לי אחרת, ואתה בטוח מבין יותר טוב מהם. אודה לך על תשובה מפורטת לשאלות.

02/09/2011 | 08:35 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, בחוק ישנו פירוט לגבי סוג התיעוד הרפואי והזמן שיש לשמור תיעוד זה( ר' תקנות בריאות העם - שמירת רשומות) ישנו הבדל בין תיעוד רפואי המצוי במוסדות רפואיים שונים והמזן שיש לשמור תיעוד זה ( קופ"ח לעומת בי"ח).החוק מאוד ברור ומפורט בעניין זה ולכן כדאי שתחפש את החוק באינטרנט ותראה לאיזו קטגוריה אתה משתייך). חתימה על טופס ויתור מאפשרת למקום העבודה שלך להוציא את התיעוד מכל רופא או מוסד רפואי והדבר תלוי ברצונם. בד"כ מקום העבודה מסתכל על דברים קריטיים יותר אשר יכולים להשפיע ו/או להעיד על תפקודך יחד עם זאת, כאשר יוציאו את התיעוד הרפואי יראו גם את העניינים היותר זניחים. אינני יודע מי הגורם הבודק במקום עבודתך את התיעוד. בברכה עו"ד בועז סילס

04/09/2011 | 12:09 | מאת: דרור

תודה על התשובה. יש לי עוד מספר שאלות בנושא: 1.כמה זמן לרוב מתועד ביקור אצל רופא מומחה בבי"ח (ביקור רגיל, ללא בדיקות או משהו מעבר לכך)? תודה על התשובה המהירה. עוד שאלות שיש לי בנושא: 2. ברוב המקרים האם החברה באמת בודקת בפרטי פרטים את הביקורים שלי אצל רופא והליכים רפואיים נוספים, או שלרוב השימוש בויתור על סודיות רפואית הוא רק למקרה שבאמת צריך. כלומר, האם הנטייה של החברות היא סתם לחטט בתיק הרפואי שלך או שרק למקרה הצורך (נגיד:תביעות)? 3.האם בד"כ מי שיודע את פרטי התיק הרפואי שלי ורשאי לחטט בו הוא הבוסים שלי או שאנשים מהחברה אבל שלא קשורים אלי מבחינה מקצועית/של אחריות? אני מקווה שזה לא הבוסים כי אז זו לפי דעתי פגיעה חמורה בפרטיות...

מנהל פורום רשלנות רפואית