רשלנות רפואית-שמיעה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

30/08/2011 | 23:52 | מאת: אלעד

שלום רב, לפני כשנה חשה אשתי בצפצופים חמורים באוזן ולאור המצב הלכה לרופא,הוא אמר לה שהכל תקין.בדיעבד התברר שהיא היתה במצב של חרשות פתאומית מה שאומר שאם הרופא היה מזהה את הבעיה יכל לפתור אותה בנתינת תרופה המועילה רק עד 10 ימים מתחילת הצפצופים והוא לא עשה זאת.נכון לעכשיו אשתי שומעת באוזן זו בקושי רב(לא ברור כמה אחוזי נכות)והשימוש היומיומי נעשה בעיקר באוזן השניה.אנחנו בהליכי תביעה כרגע.רציתי לדעת,כמה פגיעה בשמיעה נחשבת קשה בעיני בית המשפט?אם התהליך יתבצע בצורה טובה ונזכה במשפט,באיזה סכום בערך מדובר?

31/08/2011 | 07:49 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, המאפיין של תביעה "קשה" כפי שאתה קורא לזה, נמדד לפי הנכות והנזק שנגרם למטופל. בעיקרון, ככל שהנכות גבוהה יותר והנזק גדול יותר ישנו סיכוי לפיצוי רב יותר. לאחר שיהיו בידיכם הנתונים הללו של שיעור נכות ומידת הנזק שנגרם ועתיד להיגרם לאשתך כתוצאה מהמחדל,רק אז ניתן יהיה להעריך את הפיצוי. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית