טופס ויתור סודיות דחוף

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

16/08/2011 | 14:54 | מאת: אבי

אני חתמתי על טופס ויתור סודיות מול משרד ממשלתי לעבודה במקום ביטחוני ,האם אני חשוף לכל מידע רפואי שהיה לי בעבר למרות שהבאתי לראיון העבודה מרופא המשפחה מכתב סיכום רפואי על מצבי?האם הם פונים גם לבתי החולים ולמד"א האם העבר הרפואי שהיה לי בקופת חולים או בבתי חולים מופיע גם אוטומטי בביטוח הלאומי למרות שלא הייתה לי מעולם תביעה מול הביטוח הלאומי באיזור מגוריי,הם הם חשופים ישירות למחשב ,או שהם מקבלים מידע בכתב?והאם יש להם גישה גם לרופאים פרטים שהייתי אצלהם? האם המידע הזה נשאר ביני לבין הגוף שחתמתי ולא מועבר למעסיקים עצמם כי אני מכיר אותם וזה מטריד אותי למרות שחתמתי על ויתור סודיות הם לא מדווחים על הסיבה שלא התקבלתי ?אלא פשוט בתשובה של התקבל או לא האם אני יכול לתבוע אותם אם מידע זה יוצא החוצה?או שהם בודקים יותר את השירות הצבאי שלי ,ורישום פלילי שגם חתמתי על ויתור סודיות מולם,האם הויתור סודיות רפואי הור רק למקרה של תביעה במהלך העבודה בכלל ואז בודקים את ההיסטוריה הרפואית? אודה לכם על תשובה מהירה ואם אפשר לא למייל אלא כאן באתר תודה. או שהם

16/08/2011 | 15:50 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, 1. חתימתך על הטופס משמעה ויתור על החסיון הרפואי בהסכמתך, ויכולתו של הגוף שבידו הטופס להוציא את כל התיעוד הרפואי הנוגע אליך. 2. המידע הרפואי נשלח מהמוסד ממנו מבוקש התיעוד, באמצעות טופס ויתור החתום על ידך. 3. התיעוד כיום הינו ממוחשב ברובו. 4. בהחלט תיתכן גישה לרופאים פרטיים הרשומים בתיקך. 5. המידע עובר לגוף המבקש את התיעוד הרפואי באמצעות הטופס. אני מניח כי אותו גוף שביקש את התיעוד הינו מקושר למעסיקך, והוא נתבקש לעשות כן ע"י מעסיקך. 6. אתה חתמת על טופס ויתור לכן על מנת לתבוע אתה תצטרך להוכיח שמידע רפואי נשלח לגוף שאין בידו טופס ויתור חתום על ידך. 7.היות וחתמת על טופס ויתור יש לגוף המבקש יכולת להוציא את התיעוד הרפואי הנוגע אליך. 8. ויתור על סודיות רפואית אינו רק במקרה של תאונת עבודה שכן נדרשת כבר עתה לחתום על ויתור על סודיות רפואית. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית