מתן מידע שאינו מדויק

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

16/08/2011 | 11:11 | מאת: טליה

שלום רב, לפני קרוב לשנה עברתי ניתוח השתלת בלוק עצם בחניכיים. לפי הנחיות הרופא, עברתי לאחרונה בדיקת סי טי על מנת לדעת מה מידת ההצלחה של קליטת הבלוק. הרופא יצר איתי קשר מיד עם קבלת התוצאות ובישר כי הניתוח "הוכתר בהצלחה", וטען כי מידת הקליטה היא 60%-70%. את צילום הסי טי העברתי לשלושה רופאים נוספים, שניים מהם מתמחים בהשתלות עצם - ולדבריהם אין כלל קליטה של הבלוק! שניים מהם אף טענו כי במקרה שלי לא היה נחוץ כל התהליך שעברתי וניתן היה לפתור את הבעיה בדרכים פחות דרמטיות. כיצד היית מייעץ לי להתמודד עם העובדה כי נמסר לי מידע שגוי בנוגע למידת ההצלחה של הטיפול?

16/08/2011 | 13:34 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, עתה, יש לבדוק מה המשמעות לכך שאין קליטה של הבלוק בחניכיים. מה הנזק שנגרם ועתיד להיגרם כתוצאה מכך, אם בכלל ? מה רופא השיניים (לאו דווקא שלך) יכול או צריך לעשות על מנת לתקן את המצב ומה ההשלכות לכך.האם המצב בר תיקון? . כיצד ניתן לתקן את המצב ומה העלות של התיקון. לאחר שתקבלי את כל המידע הזה תוכלי לכלכל את צעדייך ולקבל החלטה לגבי הדרך הטובה ביותר לטיפול במצב שנוצר. במקביל, לאחר קבלת המידע את יכולה לפנות לרופא שיניים שלך על סמך חוות הדעת של המומחים האחרים, ולנסות להגיע איתו להבנות . במידה ונגרם לך נזק בלתי הפיך לצמיתות, יש אפשרות להתחיל לשקול נקיטת צעדים גם משפטיים. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית