שאלה לגבי השפלת מטופל/חבר קופ"ח

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

09/08/2011 | 12:26 | מאת: שרון ג

קרה מקרה לפני חודש בו עובדת קופ"ח צעקה עליי ללא סיבה השפילה אותי בפני הרופא ומטופלים אחרים במרפאה. כיצד דבר כזה נקרא בשפה המשפטית- השפלת אדם בפומבי? האם מעבר על סעיף יחס נאות בחוק זכויות החולה? מה בכלל ההתייחסות לסעיף יחס נאות? מה הוא כולל

09/08/2011 | 20:48 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, השפלה וצעקות בפומבי במקרה שלך לא זו בלבד שהינם מנוגדים לחוק זכויות החולה, אלא במקרים מסוימים מהווים פגיעה בשמו של אדם (לשון הרע) ואף מהווים פגיעה בכבודו של אדם, המנוגדים לחוק יסוד כבוד האדם. יחד עם זאת לצורך פתיחת הליך משפטי, אם בזה רצונך, יש לקחת בחשבון גורמים נוספים בעלי חשיבות הן פרוצדורליים והן מהותיים.הליך שכזה יכול לקחת זמן ממושך, בנוסף הליך שכזה כרוך בעלויות כספיות (אגרת בימ"ש, הוצאות, תשלום לעו"ד) כמו כן יש ליתן את הדעת לכך שבסופו של יום קשה להעריך מה הפיצוי שיפסק ע"י בימ"ש במידה ותתקבל התביעה, אם בכלל (סיכויי התביעה תלויים במידה רבה בראיות ובעדויות שיש באמתחתך).נראה כי כדאי שתפני את תשומת לב הגורמים הרלוונטיים בקופ"ח למקרה שלך לפחות שבשלב הראשון ייעשה בירור עם העובדת בקופ"ח ובתקווה שיופקו לקחים מתאימים. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית