מתן חיסון mmrv לגיל שנה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

28/07/2011 | 21:47 | מאת: אלה

שלום, הבת שלי רגישה לביצה ופנינו לבית חולים סורוקה מחלקת ילדים-אלרגיה,שם עשו לה טסטים לרגישות ובאמת התברר שהיא רגישה לביצה.הרופא שבדק אותה אמר לי אם אתם כבר כאן אז נחסן אותה בחיסון של גיל שנה עכשיו MMRV אך הילדה היתה שבועיים לפני גיל שנה.כאשר הגעתי לטיפת חלב הם נדהמו לדלות שהילדה קיבלה את החיסון לפני גיל שנה ושלחו בקשת התעעצות למשרד הבריאות לאחראית חיסונים .ממשרד הבריאת התקבלה תשובה חד משמעית כי החיסון לא ניספר ואין לתת אותו לפני גיל שנה בדיוק. פניתי לאחרי מחלקת אלרגיה בסורוקה ולאחר בירור עם משרד הבריאות חזר אלי עם תשובה כי שוב צריך להביא את הילדה שהיום היא בת שנה וחצי ושוב לחסן וכמובן שוב להביא הפניה והתחייבות מקופת חולים מכבי. האם זו רשלנות ויש עילה לתביעה אודה לתשובתך . אלה

29/07/2011 | 07:15 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, עפ"י דרישת החוק בעילה של רשלנות יש להוכיח כי נגרם לילדה נזק. בתיאור שלך אין ביטוי לנזק כלשהו שנגרם. יחד עם זאת, ייתכן ויש מקום לבדוק היטב את ההשלכות של מתן חיסון לפני גיל שנה והן את ההשלכות העלולות להיות למתן שני חיסונים בהפרש של חצי שנה, אם בכלל. לכן יש מקום בעניין זה להתייעץ עם מומחה בתחום ולאחר מכן לשקול כיצד והאם יש לפעול. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית