טיפול כימוטרפי שגוי

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

26/07/2011 | 16:48 | מאת: גיל

שלום, אחי חולה סרטן קיבל טיפול כימוטרפי כשמצבו הרפואי לא איפשר זאת. הוא הגיע לקבל את הטיפול, אחד מתוך סידרה די ארוכה, עשו בדיקות דם שהיו תקינות ומבלי שרופא ראה אותו התחיל לקבל את הכימוטרפיה. ממש בטיפות האחרונות הגיע הרופא המטפל, שלא היה צפוי להיות שם, ראה ומיד הסתער וסגר את הברז. אמר שלא היה אמור לקבל את הטיפול במצבו. ישנן השלכות לטיפול השגוי הזה, לא פטליות אבל כרוכות בסבל רב ועלולות להקשות על ההחלמה. משפחתו של אחי לא מעונינת או לא מסוגלת לעסוק בעניין העקרוני כעת. מה עליהם לעשות כרגע על מנת שאם בעתיד ירצו אפילו לתבוע את בית החולים לא יגידו להם למה לא אמרתם או עשיתם דבר בעניין?. תודה רבה

26/07/2011 | 18:33 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, כרגע- אין הרבה מה לעשות רק לוודא שהדבר לא יישנה. אחיך עתיד לעבור טיפולים לא פשוטים ויש טעם בכך שכל מרצו יופנה לטיפולים אלו. לו רק בשביל האפשרות כי בעתיד אולי תבקשו לעשות מעשה,אם בכלל, כדאי שפרטי ועובדות המקרה יירשמו על ידך על מנת שבמידת הצורך תוכל להיעזר ברישום שלך אשר נעשה כמעט בזמן אמת (מי נתן לו את הטיפול, איזה בדיקות מקדימות הוא עבר, מה נאמר לו ע"י הצוות הרפואי, מה היה מצבו לפני הטיפול, מי בדק אותו וכו'). במידה ויהיו לטיפול השגוי השלכות כלשהן כי אז כדאי יהיה לשקול לעשות מעשה. לא צריך להיות לך חשש שבית החולים יבוא בטענות כלשהן נגדכם שכן אין בטענות אלו ממש. ברכת החלמה מלאה ומהירה. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית