רופא השיניים לא מצא חור

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

22/07/2011 | 02:04 | מאת: אהרון

לפני קצת יותר מחצי שנה הייתי אצל רופא השיניים לצורך סתימה וביקורת, קיבלתי תוכנית טיפול עבור 2 סתימות ב 2 שיניים + מעקב בשתי שיניים, לפני כבשבוע ביקרתי במרפאה ולפתע התברר לי שיש לי 2 שיניים שדורשות טיפול שורש, ואלו לא השיניים שנכללו בתוכנית! מה שבעצם אומר שבשיניים האלו היה חור והרופא לא זיהה את זה כך שהמצב הידרדר לטיפול שורש, שהרי לא הגיוני שמייד לאחר הביקור שלי אצלו לפני כחצי שנה החלו להיווצר חורים בקצב מטורף של חודשים ספורים עד למצב הדורש טיפול שורש. הרשלנות של הרופא מבחינה כספית היא עלות הטיפול של כ 40000 ש''ח לעומת מאות ש''ח שזו העלות של סתימות - אם היה מגלה בזמן, וכמובן גם הכאבים החזקים והממושכים והסבל שעברתי בעקבות זה. רציתי לדעת האם יש כאן רשלנות בהגדרתה המשפטית ומה אפשר לעשות עם זה הלאה. בתודה.

22/07/2011 | 08:31 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, תוכנית הטיפולים שנערכה לך הייתה לפני חצי שנה. את יוצאת מנקודת הנחה כי תוך חצי שנה לא ניתן להגיע לטיפולי שורש אולם, זהו נתון שיש לבדוק אותו ולאשר את נכונותו ע"י מומחה ברפואת שיניים. במידה וקיימת אפשרות כי במועד עריכת תוכנית הטיפולים, לא הייתה כל בעיה בשיניים בהם את זקוקה כיום לטיפולי שורש, אז אין בסיס והצדקה לפעול בהליך משפטי,שכן מסקנה זו מנוגדת להנחה שלך.במידה והמסקנה תהיה שונה ניתן להמשיך לשקול את הכדאיות בפתיחת הליך לבימ"ש. מעבר לכך, פתיחת הליך משפטי הכולל הגשת תובענה ברשלנות רפואית לבימ"ש, כרוך בהוצאות של תשלום אגרת בימ"ש ובנוסף, הגשת חוות דעת של מומחה רפואי רלוונטי לעניין הנדון, המסתכמת באלפי ש"ח.לכן בטרם פונים להליך זה יש לבדוק היטב את עובדות ונסיבות המקרה ולאחר מכן לגבש החלטה. בברכה עו"ד בועז סילס

22/07/2011 | 10:42 | מאת: אהרון

תודה על התשובה הזריזה! ברצוני להוסיף, הרופא הזה הוא רופא די חדש שלי ולפניו הייתי שנים במרפאה גדולה אחרת, ועכשיו גיליתי שלפני הביקורת הזו שנערכה לפני כחצי שנה ושלא נמצאו בה החורים הייתי במרפאה הקודמת ובהצעת המחיר שלהם כן מופיעות השיניים הללו, מה שאומר שהם עלו עלו על זה ואילו הרופא החדש פספס.

מנהל פורום רשלנות רפואית