רשלנות ניתוח אף

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

21/07/2011 | 01:32 | מאת: רוני

עברתי ניתוח אף לפני כמה שנים ברשת מרפאות גדולה בארץת לאחר הניתוח נהיתה לי בעית נשימה דרך הנחיר השמאלי דבר המקשה עליי לנשום ותוצאה חיצונית שבה קצה האף לא נראה טיבעי מכיוון (לדעת ממנתח פלסטי אחר אליו הלכתי לחוות דעת)שהמנתח הסיר יותר מידי סחוס ממה שהוא היה אמור ולכן הסחוס התכווץ ויצר שני שפיצים לא טיבעיים ושקע באמצע קצה האף.מאז כל חצי שנה אני הולך לרופא שמתמחה בהזרקות כל חצי שנה כדיי למלא בחומר את השקע שנוצר . המרפאה שבה טופלתי הציעה לי ניתוח תיקון לתיקון קשיי הנשימה בעלות של חדר הניתוח בלבד כ3000 שקלים פחות או יותר אבל לגבי תיקון השקע הרופא טען שזהו ניתוח מורכב יותר שבו יאלץ להשתיל סחוס וזהו ניתוח יקר שעליו עליי לשלם ולא מומלץ.. האם יש לי עילה לתביעה ? ואם כן האם יש עליה הליך התיישנות?

21/07/2011 | 06:33 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, מתאור העובדות המפורטות על ידך, נראה על פניו כי ישנה תשתית לטיפול רפואי רשלני. יחד עם זאת, כפי שבעצמך שאלת לעניין ההתיישנות, השאלה היא בן כמה אתה ומה המועד בו עברת את הניתוח? כמה שנים עברו? מתי התגלה הנזק אותו אתה מפרט? על מנת שתהיה לך עילת תביעה מידע זה חשוב ביותר, לאחר כן, יש להתחיל לבדוק את ההליך הרפואי יותר לעומק. באופן כללי אציין כי בתום 7 שנים מהאירוע חלה התיישנות וכאשר מדובר בקטין(המוגדר בחוק עד גיל 18),ניתן להגיש תביעה עד גיל 25 אולם, זהו הכלל ולכלל זה יש יוצאים מן הכלל בנסיבות מסוימות אשר הוגדרו בחקיקה ובפסיקה. לצורך מסירת תשובות לשאלות אלו, הנך מוזמן ליצור קשר עם משרדנו 03-5751986. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית