כאב וסבל ראש פרק

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

01/07/2011 | 21:57 | מאת: דני

שלום אני מבין ישנה בעייה לכמת ראש פרק זה של כאב וסבל ובל שופט עושה את שיקוליו הוא בהתחשב בגיל התובע באחוזי הנכות ועוד. שאלתי היא במקרה שהשופט קובע חד משמעית שקיימת רשלנות רבתית של המוסד הנתבע -האם פיצוי ראש פרק זה הופך לגדול יותר בגלל העובדה שהרשלנות הינה "רבתית" תודה

02/07/2011 | 09:56 | מאת: שלום רב,

02/07/2011 | 10:11 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, העובדה שנגרמה רשלנות גם אם היא חמורה,לאו דווקא מעידה ומשליכה ישירות על גובה הפיצוי בראש נזק של כאב וסבל שכן, כל מקרה לגופו.הפיצוי בראש נזק של כאב וסבל נקבע עפ"י עוד קרטריונים שלא ציינת כגון: משך התקופה בה נגרם הסבל (תקופת אשפוזקצרה או ממושכת), משך הטיפולים הרפואיים וטיבם של טיפולים אלו (טיפולים שמרניים לעומת טיפולים ניתוחיים) אפיון הסבל שנגרם (אדם שנכווה בגופו כתוצאה מרשלנות לעומת אדם שעבר טיפול קוסמטי רשלני). קרי, ייתכן מצב בו הייתה התרשלות חמורה אולם הנזק בסופו של יום אינו משמעותי. שימת ליבך כי בתשובתי אני מתייחס רק לראש נזק של כאב וסבל בלבד. ישנם מקרים בהם הייתה רשלנות רפואית חמורה, כפי שאתה כותב בשאלתך, בהם ניתן לדרוש פיצוי כספי נוסף (פיצויים מוגברים או פיצויים עונשיים) מעבר לראשי הנזק המוכרים. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית