חובת מחיקת מידע רפואי

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

01/07/2011 | 00:31 | מאת: מיקו

שלום, תהיתי אם קיים חוק שמחייב מוסדות רפואיים למחוק מידע רופאי אחרי פרק זמן מסוים? אני מדבר ספיציפיט על חוק שבה להגן על הפרטיות של האזרח על מנת שהמידע הרפואי שלו לא יסתובב לנצח במערכות מידע של המוסדות הרפואיים. תודה, מיקו

01/07/2011 | 07:18 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, כל מוסד חייב לשמור על התיעוד הרפואי בפרקי זמן המפורטים בחוק (בהתאם לסוג המסמכים הרפואיים). לאחר מכן, יש באפשרות המוסד עפ"י חוק, להשמיד את התיעוד הרפואי. חשוב לציין בעניין זה כי אך ורק באישורו של החולה ובהסכמתו ניתן להוציא את התיעוד הרפואי הנוגע אליו, שכן על תיעוד רפואי ישנו חסיון מלא. למעשה, המטופל הוא זה שיכול באופן בלעדי לוותר על החסיון. במידה והתיעוד הרפואי של מטופל נחשף שלא ברצונו, ניתן לנקוט בצעדים משפטיים כנגד אותו מוסד. בברכה, עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית