מסמכים רפואיים

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

27/06/2011 | 19:22 | מאת: אלון

האם ניתן עדיין למצוא ולאתר מסמכים רפואיים משנות ה-60 במטרה להוכיח רשלנות\מחלה?

28/06/2011 | 09:35 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, עפ"י חוק, מוסד רפואי חיב לשמור על תיעוד רפואי ( תקנות בריאות העם שמירת רשומות). כך לדוגמה בתוספת לחוק נקבע כי תיק רפואי של חולה בי"ח יש לשמור 20 שנה לאחר האישפוז או הטיפול האחרון, תיק ממרפאת חוץ יש לשמור 7 שנים לאחר הטיפול האחרון.החוק מפרט את משך הזמן במהלכו חובה לשמור על סוג מסוים של מסמכים רפואיים כפי שהם מפורטים בחוק.פועל יוצא מכך שניתן להשמיד ולגרוס תיקים רפואיים עם חלוף אותו פרק זמן המנוי בחוק. כמו כן השאלה האם התיעוד הרפואי הוא מבי"ח, קופ"ח או ממוסד רפואי אחר (רופא פרטי למשל). לכל בי"ח יש מחלקת רשומות ותיעוד רפואי וכדאי לך לפנות ישירות אל המחלקה בבי"ח הרלוונטי. בברכה, עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית