האם אפשר לתבוע את קליר קרם?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

20/06/2011 | 23:24 | מאת: רחל

קליר קרם זו משחה טבעית שהייתה באישור משרד הבריאות. אך משרד הבריאות הוריד אותה לאחרונה כיון שנמצאו בה סטרואידים. אני השתמשתי במשחה זו לבתי התינוקת באופן יומיומי מגיל חודש ועד עכשיו בגיל 10 חודש. השאלה היא האם יש עילה לתביעה?

21/06/2011 | 08:33 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, עפ"י חוק האחריות למוצרים פגומים, כל אדם אשר נפגע בגופו עקב מוצר פגום, זכאי לפיצוי מאת יצרן או יבואן המוצר וזאת, חשוב להדגיש, מבלי שהנפגע צריך להוכיח שהיצרן או היבואן אשם בנזק או התרשל (זאת בשונה מפקודת הנזיקין על פיה יש להוכיח את רשלנות המזיק, כמו בתביעות רשלנות רפואית). למעשה, עפ"י חוק האחריות למוצרים פגומים , במידה ונגרם נזק , עצם אירוע הנזק מחייב בפיצוי. השאלה במקרה שלך, האם נגרם נזק גוף או יגרם נזק בעתיד לתינוק שכן אז, יהיה ניתן לבדוק לעומק את עילת התביעה. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית