DNR - מסמך "לא רשמי"

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

20/06/2011 | 15:18 | מאת: מתעניין

הורים לילד בין חצי שנה הסובל מניוון שרירים חמור, חתמו על מסמך יחד עם פרופ' לניורולוגיה בו הם מבקשים לא לבצע פעולות מאריכות חיים על הילד. הילד נמצא על ידי ההורים ללא רוח חיים, והם הזמינו אמבולנס על מנת לקבוע את מותו. בהגיע הצוות הילד עדיין חם. מה על הצוות לעשות? האם לכבד בקשת ההורים? מה התקפות המשפטית של המכתב? נב - הייתה שם גם משטרה

20/06/2011 | 22:20 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, החוק נותן מענה מפורט לשאלתך.החוק הרלוונטי הינו חוק החולה הנוטה למות. בחוק ובתקנות מפורטים באריכות הנהלים והתנאים למניעת טיפולים מאריכי חיים לקטינים.לדוגמה המסמך עליו חתמו ההורים יחד עם אותו רופא מומחה מהווה תנאי מקדים המפורט בחוק על מנת שברגע האמת, ניתן יהיה למנוע טיפול מאריך חיים מאותו קטין. לאחר מכן ישנם תנאים נוספים המפורטים בחוק אשר רק במידה והם מתמלאים ניתן למנוע טיפול מקטין ולמלא אחר בקשת ההורים.כל מקרה נבדק עפ"י נסיבותיו והאם הוא עומד בתנאים הנדרשים עפ"י חוק. בברכה, עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית