דיווח על כמות קרינת רנטגן

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

18/06/2011 | 07:33 | מאת: מוגרבי

שלום אדוני אפשר לעזור לי לגבי דיווח על כמות הקרינה ממכון הצילום רנטגן מה אני ידיע שהם חייבים לתת לי . אני בקשתי אבל הם לא רצו דר חו הופמן מנהל רדיולוגיה אשר שהם חייבים לתת לי. ואשר שכמות הקרינה רשום במחשב הראשי גם אם חלק מהצלומים נמחק. חשד שהתינוק שלי קיבל צלומים כפולים צלומים נמחקו ולא נשלחו למחשב ראשי צלומים חזקים של מבוגרים צלומים לא נבקשו יש לי כל הפרטים. תודה.

19/06/2011 | 16:11 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, מקריאת הודעתך אני מבין את החשש שלך. אציין כי צילומי רנטגן וצילומי הדמייה הם כלי חשוב באבחון ובטיפול מתאים אולם מאידך גיסא, ישנו חשש מפגיעה של קרינה. במיוחד נכונים הדברים אצל ילדים (במקרה שלך הבינותי כי המדובר בתינוק). מעבר לנתונים אודות כמות הקרינה אותם הינך דורש לקבל, יש ליתן את הדעת לנתונים נוספים כגון כמות הצילומים אשר בוצעו, הפרשי הזמנים בין הצילומים, מדוע בוצעו הצילומים החוזרים ונשנים (מעבר לחשד אותו אתה מעלה כי הצילומים נמחקו), והאם אכן הצילומים בוצעו באופן המקובל. התיק הרפואי של הילד יכול לספק מידע ונתונים חיוניים ומאחר ולא הצלחת לקבל את המידע הדרוש, כדאי שתפנה לעו"ד אשר יסייע לך בעניין זה. בברכה, עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית