רשלנות רפואית של רופא שניים פרטי

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

14/06/2011 | 11:37 | מאת: ברוריה

שאלתי נוגעת לזכויותי: האם הזכות שלי לתיק הרפואי שלי עומדת גם בטפול אצל רופא שניים פרטי. שלדעתי התרשל מאוד בטפול. גרם לי נזק גדול בלתי הפיך. האם יש לי זכות לדרוש ממנו את התיק הרפואי שלי ואת הצלומים?? בתודה ברוריה

14/06/2011 | 12:51 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, זכותך לבקש ולקבל את התיק הרפואי והצילומים אשר בוצעו אצל רופא השיניים הפרטי שלך. לרוב תתבקשי לשלם תשלום סביר עבור צילום התיק שלך. במידה והרופא יסרב לבקשתך, את מוזמנת לפנות למשרדנו. בברכה, עו"ד בועז סילס

16/06/2011 | 08:07 | מאת: ברוריה מקרית חיים

פניתי לרופא ודרשתי את המסמכים בהסתמך על החוק זכויות החולה סעיף 17. יש בכוונתי לתבוע אותו. בפירוש כך ואני רוצה לפנות אליכם. מצאתי את הכתובת והטלפון של המשרד. השאלה הכי חשובה בכל העניין שלי היא שאלת המועדים. הטיפול הכושל התחיל בערך בסוף שנת 1999 ומתגלגל עד עצם היום הזה בלי הפסקה. בשנת 2007 כשהנזק כבר היה ברור לגמרי והרופא פעל בצורה בלתי סבירה לחלוטין , גם מעבר לרשלנות, התחלתי לפנות אליו בכתב ומשם הענינים מתגלגלים, כאמור , עד היום, ובחודשים הקרובים יש לפני עוד בדיקות לא נעימות בענין, ומצבי כיום קטסטרופה מבחינת דנטלית ועם השלכות גסטרו סיסטמיות כמובן כתוצאה מכך... השאלה שלי האם על המקרה שלי כמתואר חל חוק ההתיישנות? כשהטפול והכל עדיין מתגלגל? תודה על התשובה ולהתראות ברוריה

18/06/2011 | 22:37 | מאת: טובה ספיר

לפני חודש לערך הדביק לי בנו של הרופא שינים שלי (שהוא גם רופא שינים במקצועו )את הכתרים מאחר שאביו היה בחו"ל (שהוא בעצם הרופא שינים המטפל שלי, לאחר שלושה שבועות הגעתי אל הרופא שינים שלי שחזר מחו"ל כדאי לברר מדוע שכתרים שעשה לי יש מעין חור שחור בצד הפנימי של שכתר, הוא טען כי זוהי שיטת עבודתו וככה הוא עובד הרבה שנים ואף אחד עד היום לא התלוננן על זה, לי זה נראה מאוד לא יפה ולא מוצדק לשלם כל כך הרבה על כתרים חדשים ולקבל כתרים עם "חור" לטענתו אי אפשר לתקן את זה, מעבר לכך ביקשתי ממנו שידביק לי אותם באופן קבוע שכן כבר עברו מעל שלושה שבועות והתרגלתי אליהם והוא טען כי יש עוד זמן והוא עדין לא רוצה להדביק לי אותם באופן קבוע. ביום שישי האחרון במהלך ארוחת הצהרחם בלעתי את אחד הכתרים..השאלה שלי היא האם הוא יכול לדרוש ממני לשלם שוב על הכתר הוא שזוהי אחריות שלו??? לתשובתך המהירה אודה מראש.

מנהל פורום רשלנות רפואית