ניתוח תוספתן

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

08/06/2011 | 16:52 | מאת: מיכל

שלום! שאלתי לגבי נערה בת 16 שהגיעה לבית החולים בעקבות כאבים (לא חזקים מדי) שלשום ורק בלילה (כשדחיפותה הייתה נמוכה יותר) נכנסה לניתוח אפנדציט בשיטת לפרוקופיה. הניתוח ערך 3 שעות והסתבך בטענה כי הדלקת התפשטה לכיוון בסיס התוספתן ונגרם נקב במעי הגס שנסגר על ידי הרופאה ע"י סיכות.לבסוף היו צריכים בנוסף גם לקרוא לרופא בכיר ועשו פתיחת בטן של כ3 ס"מ נוסף לשלושת נקבי ניתוח התוספתן. שאלתי היא האם ניתן אכן להתאושש ולא תגרם פגיעה למעי(כרגע הילדה מחוברת לצינורית המוציאה הפרשות מהמעי החוצה מהטבור), האם נעשתה רשלנות רפואית (הניתוח אף נעשה ע"י מתמחים בלבד בתחילה כשטענו כי רק הם "מתעסקים" בניתוח תוספתן).בנוסף למיטב זכרוני אין מופיע בדו"ח הניתוח כלל הקרע והנקב שגרמו הרופאים והרופאה המנתחת בלבד ספרה זאת המון תודות מראש

09/06/2011 | 08:31 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, את מתארת אירוע מורכב ולא פשוט.לגבי טיב ההתאוששות מהניתוח צריך להמתין ולראות מה יקרה בימים הקרובים. יחד עם זאת, ממה שתארת, הן לגבי טיב הטיפול הרפואי והן לגבי ההתנהלות במהלך האשפוז, צריך בהחלט לבדוק ולחקור את ההתנהלות לעומק. הנך מוזמנת ליצור קשר עם משרדנו בטל': 03-5751986. בברכה, עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית