רשלנות רפואית

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

03/06/2011 | 17:24 | מאת: נטלי

שלום רב, שמי נטלי, אני כבר כ- 10 שנים מטופלת אצל אורטופד.יש לי בעיות אורטופיות רבות בגלל תאונת עבודה.פניתי לאורטופד שלי ע"מ לקבל ממנו מצב נוכחי שלי, אך אמר שהוא לא יכול לתת מבלי להסביר סיבה כלשהי,בעבר אכן הייתי מקבלת ממנו את הטפסים הנ"ל. השאלה היא האם אני יכולה להחליף את רופא? כי נאמר לי בקופת חולים בגלל שזו תאונת עבודה אינני יכולה להחליף ואני אמורה להמשיך לסבול את היחס הזה, האם זה כך? תודה מראש. נטלי.

04/06/2011 | 22:20 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, תחילה, דעי שזוהי זכותך להוציא את תיקך הרפואי והמסמכים הרפואיים מכל רופא אצלו את מטופלת, לאחר תשלום סמלי שקופת החולים גובה.לפיכך, במידה והרופא לא נותן לך מסמך כתוב הרי שיש בידך אפשרות להוציא את המסמכים הרפואיים מהתקופה האחרונה בה טופלת ושם יהיה פירוט של מצבך. בנוסף, בנסיבות כפי שתארת אותן, את בהחלט יכולה להחליף רופא בקופת חולים ולהתייעץ עם אחר. זה נתון לשיקולך, השאלה מה יהיה שיתוף הפעולה של המומחה האחר. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית