האם מדובר ברשלנות רפואית?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

30/05/2011 | 11:57 | מאת: אור

שלום רב, אני מטופל פסיכיאטרית מגיל מאד צעיר אני בן 19 וחצי כיום משוחרר מהגיוס בשל מצב אובדני. בכל מקרה, הלכתי לבריאות הנפש לאחר הצבא [כי לפני כן לא רציתי טיפול כלל] בבריאות הנפש פגשתי פסיכיאטר ממש רע שבכל מקרה אמר שאין לי כלום ושאני סתם מנסה לשקר את ביטוח לאומי וכל מיני כאלה. בכל מקרה אחריו הלכתי לפסיכיאטרית פרטית שאבחנה לי את ההפרעות ואף המליצה על אחוזי נכות גבוהים מאד לאחר הבדיקה. ניגשתי לוועדה הרפואית והכל הלך בסדר עד שהפסיכיאטר בוועדה אמר שהפסיכיאטר שם שלח מכתב שבו כתוב שאין לי הפרעות ושיש לי אולי הפרעת אישיות ושאני לא רציתי טיפול וכל מה שנאמר היה שקרי וכוזב מא' עד ת'. הוא כתב שבאתי אליו בשביל ביטוח לאומי. אמרתי שלא באתי בשביל זה שבאתי בשביל טיפול. בכל מקרה במכתב כתוב דברי שקר כתבתי מכתב תגובה לביטוח לאומי על הדברים שהוא כתב שהם דברי שקר ונימקתי כל מה שהוא כתב. אגב המכתב הזה הגיע אלי לא כחוק דרך הקופת חולים שלי שבו הרופא משפחה היה נחמד מאד בשבילי והסביר לי שזה עילה לתביעה כל עוד הוא גם חתום על זה. הבדיקה היית לפני חצי שנה אצלו והמסמך גם כן נכתב על ידו באותו זמן. לפני 3 חודשים אובחנתי ע"י פסיכיאטרית פרטית שאבחנה אותי כהוגן והסבירה ההפך ממנו. בכל מקרה אשמח לקבל תשובה בהקשר לכך האם מדובר בעילה לתביעה? והאם המכתב ששלחתי כנגד עשוי לקטול את השקרים שלו?

30/05/2011 | 18:00 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב. ישנן מספר נקודות אשר צריך להתייחס אליהן בשאלתך. תחילה, הבינותי שביקשת לפתוח הליך בביטוח לאומי שיכיר בנכותך. כיום הנך מצוייד בשתי חוות דעת של מומחי פסכיאטריה;האחת מטעם בריאות הנפש אשר כנגד חוות דעת זו הגבת במכתב תשובה לביטוח לאומי, וחוות דעת נוספת של מומחית פרטית. השאלה היא מה הייתה בסופו של דבר החלטת המוסד לביטוח לאומי בעניינך. האם חוות הדעת הראשונה גרמה לך נזק שלא ניתן היה לתיקון, למשל ע"י חוות הדעת השניה- אותה הגשת לביטוח לאומי או ע"י מכתב התגובה שלך. השאלה לאיזו חוות דעת ניתנה עדיפות ע"י המוסד לביטוח לאומי? תשובה על כך ניתן יהיה לקבל לאחר שתומצא לידך החלטת המוסד לביטוח לאומי, ורק לאחר מכן יהיה עליך לכלכל את צעדיך. מעבר לכך, בקשר לעילת תביעה בעניינך, המומחה מטעם בריאות הנפש יכול לטעון כי זו חוות דעתו בקשר אליך וכן הוא רואה את הדברים מבחינה מקצועית, באותו אופן שהמומחית השנייה אשר נתנה את חוות דעתה רואה את הדברים אחרת מנקודת מבטה המקצועית קרי, מדובר באבחנה של מומחה ובראיה מקצועית שונה. יחד עם זאת, במידה ופורסמו דברים שיקריים ולא נכונים אודותיך (מעבר לאבחנה מקצועית אשר הינה סוגיה שבמומחיות) אשר פגעו בך ע"י המומחה,ישנם הליכים אשר הנך רשאי לנקוט כנגד אותו מומחה. לכן, רופא המשפחה התבטא בפניך באופן אותו פרטת. הדבר נתון לשיקול דעתך תוך לקיחת כל הגורמים בחשבון טרם נקיטת צעדים כלשהם. בברכה, עו"ד בועז סילס

30/05/2011 | 23:52 | מאת: אור

בחוות דעת הפסיכיאטרית השניה כתבה כי יש לי דכאון מגו'רי ופוסט טראומה וציינה 70 אחוזי נכות. מה עלי לעשות במידה והם ייחסו חשיבות לחוות דעתו? הכל נכתב ע"י שקרים. כתבתי להם את המכתב הזה ובנוסף הלכתי לשם חוות דעת פסיכיאטרית שסטרה לגמרי את כל מה שהוא אמר. אבל אם ייחסו חשיבות למה שהוא כתב? מבחינה רפואית הוא אבחן אותי בתקופה של 5 ד' בלבד. בחלק של ביטוח לאומי שרציתי מכתב זה כלל לא היה נכון גם כן זה היה אי הבנה אחת גדולה. אני די אובד עצות. מה ניתן לעשות מעבר למכתב שכתבתי והחוות דעת הפסיכיאטרית כדי להוכיח את עצמי?

מנהל פורום רשלנות רפואית