נפגעי גזזת

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

29/05/2011 | 11:10 | מאת: יפית

שלום, האם ידוע לכם כיצד ועדת המומחים במרכז הלאומי לפיצוי נפגעי הגזזת בודקת האם אדם קיבל טיפול בהקרנה כנגד מחלת הגזזת? אילו בדיקות מבוצעות לצורך זאת? תודה מראש על המענה, יפית.

29/05/2011 | 14:09 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, חוק פיצוי לנפגעי גזזת קובע כי מי שעבר הקרנות נגד גזזת במ"י או בארצות מוצא לצורך עלייתו לישראל בין השנים 1946- 1960 זכאי לפיצוי. בחוק ישנו הסדר לפיצוי אותם נפגעים או בני משפחתם אשר נפגעו אך ורק מאותן מחלות המנויות בתוספת לחוק ובתקנות ועיקרן: התקרחויות, דלקות באיזור הראש, צלקות באיזור הראש, גדולים סרטניים באיזור הראש וכל סוגי הגידולים במוח, גדולים סרטניים בבלוטות התריס והרוק. אציין כי רק לאחר שוועדת מומחים קובעת כי אכן התובע עבר הקרנות, כי אז וועדה רפואית קובעת את אחוז הליקוי לכל נפגע.הפיצוי נגזר מאותו אחוז ליקוי שנקבע ע"י הוועדה הרפואית. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית