אישור רפואי בחדר כושר

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

25/05/2011 | 08:38 | מאת: ד

אני יודעת שבשנתיים האחרונות הועלתה הצעת חוק לשנות את נושא האישורים הרפואיים בחדר כושר כדבר שהוא אינו בגדר החובה. מתאמן לא יהיה חייב להמציא אישור מהרופא אלא להצהיר בעצמו שהוא בריא וכשיר. האם הצעת החוק התקבלה וכיום היא תקפה?

25/05/2011 | 10:24 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, חוק מכוני חדרי כושר דורש המצאת אישור רפואי המאשר את כשירותו של המבקש להתאמן.בכנסת היו בשנים האחרונות דיונים לעניין חוק הספורט וחוק מכוני כושר במסגרת של הצעות חוק שונות כגון הדרכת ילדים ומתבגרים המתאמנים בחדר כושר וכו' אולם החוק מחייב המצאת אישור רפואי.יש מכוני כושר שלא מבקשים אשור ויש כאלה שמתייסחים לאשור הרפואי כתעודת ביטוח המכסה את אחריות אותו מכון (על אף שאין הדבר כך). בנוסף בד"כ מי שנותן את האישור הרפואי אלו רופאי משפחה אשר אינם חותמים על אישור כשירות לפעילות בחדר כושר אלא הרופא נותן סיכום רפואי המכיל רשימת מחלות. אכן, כיום בהרבה מדינות בעולם אין דרישה לאשור רפואי והאחריות מועברת למתאמן. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית