אישור רפואי

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

19/05/2011 | 14:35 | מאת: פזית

שלום רב, אבא שלי בן 78 עובד במעדניה. לאחר שפוטר מעבודתו, מצא במקום אחר וביקשו ממנו אישור רפואי. הוא פנה לרופא הכללית שלו והיא לא היתה מוכנה לתת לא אישור לעבודה. ביקשנו הפניה לרופא תעסוקתי וגם לא היתה מוכנה לתת לו הפניה. היא טוענת שבגלל הגיל שלו אי אפשר לתת לו אישור.האם זה נכון שבגלל הגיל לא נותנים לו אישור ואם לא מה אפשר לעשות? בברכה, פזית

22/05/2011 | 09:52 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, רופא משפחה יכול להוציא אישור בהסכמת המטופל על רשימת המחלות שיש למטופל. לא ניתן לקבל אישור לעבודה מרופא משפחה כבקשתכם. כמו כן בד"כ רופא תעסוקתי בודק אנשים שעובדים ואין הוא בודק אנשים שלא עובדים, לכן לא קיבלתם הפנייה לרופא תעסוקתי. בנוסף אציין כי לפי חוק איסור הפליה, למעביד אסור להפלות עובד בין היתר, מפאת גילו ואסור שהגיל יהווה סיבה לפיטורין. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית