לא יודעת מה לעשות

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

17/05/2011 | 01:05 | מאת: rumi

שלום, איני יודעת אם זה רלוונטי לכאן אך אשמח לקבל הפניה ועיצה. לפני כ3 וחצי שנים ילדתי בן, לאחר הלידה חליתי בדכאון שהיה מאוד קשה וקיבלתי טיפטל תרופתי ופסיכולוגי. לאחר כשנה פניתי למיון פסיכאטרי בשל רצון להתאבד גם בעקבות כאבי בטן חזקים שהיו לי בגלל ההתקן. הפסיכיאטר בדק אותי והפנה אותי למחלקת נשים לבדיקה- הייתי ממש במצב של חולשה- חיכיתי לרופא נשים של המחלקה יותר מ8 שעות על כסא כי הוא הלך לנוח- ושתה קפה- וראיתי אותו סתם מפטפט עם המזכירה גם כשהגיע עוד חצי שעה- לציין מצבי הנפשי היה אובדני וזה המון זמן של תסכול. בנוסף במהלך הבדיקה שמתי לב כי הרופא בודק אותי מעבר לזמן הרגיל של בדיקה וגינאלית לא אתאר כאן מה עשה אך זה היה מעבר לבדיקה, מפני חולשתי לא הצלחתי להגיב לו על כך ויצאתי משם בגועל נפש. עד היום אני ממש נזכרת בזה אלף פעם- כיום מצבי הנפשי קצת התייצב ואני רוצה לבדוק מה ניתן לעשות- כי אין לי עדים או הוכחה כל שהיא. איני זוכרת איך קוראים לו ולא באיזה תאריך זה היה כי לא הייתי מאופסת. הדבר ממש מטריד אותי למי לפנות?

17/05/2011 | 01:16 | מאת: rumi

לציין, עברתי טיפולים רבים (היפנוזה - קוגניטיבי התנהגותי וכל מיני כאלה ואחרים) על מנת להתגבר על זה אך האירוע חוזר לי לראש פעמים רבות וממש לא נעים. שאלה נוספת בנושא דומה- הורים שהתעללו בי קשות בילדות ובנערות ולא דווח לרווחה גם על התעללות של אחרים בי ובאחי. כשניסיתי לפנות לעזרה קיבלתי על הראש ופחדתי נורא- אפילו בפגיעות קשות כגון שבר ותקיעת סכין ביד היה עלינו לשקר ולהגיד שזה תאונה... כיום הם מצתדקים ואומרים שהכל בדמיון שלי ושל אחים שלי. לא נעים לתבוע הורים אבל התנהגות דומה מופנת כיום כלפי הבן שלי ולזה אני לא אסכים. איך ניתן לעשות משהו משפטי בנידון בצורה מכובדת כלפי הורים. מעבר לזה שהתרחקיתי מהם פיזית. אני חושבת שמצבי הנפשי כיום (60% נכות תפקודית יציבה) נובע רבות מסבל שחוויתי בילדות. ממש דילמה- זה ההורים שלי! אשמח לתגובתך- תודה

17/05/2011 | 09:18 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, פורום זה העוסק ברשלנות רפואית אינו יכול לתת לך מענה הולם לשאלותייך. יחד עם זאת,להלן רשימה של ארגונים וטלפונים אשר יכולים לסייע לך משפטית בעניינך, ובנוסף רשימה של ארגונים אשר יכולים להעניק לך תמיכה ועזרה מעבר לסיוע המשפטי. הארגונים המפורטים הינם באיזור המרכז: שדולת הנשים בישראל, טל' 6120000. סיוע בזכויות נשים- נעמ"ת, טל' 6921990 סיוע בזכויות נשים- ויצו, טל' 6923979 מרכז יעוץ לאישה בריאות הנפש 6129592/3 בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית