זיהום בעין

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

08/05/2011 | 20:49 | מאת: דניאל

שלום, בשל רשלנות של האופטומטריסט נגרם לי זיהום בעין שהצריך אישפוז. א. האם מדובר ברשלנות רפואית על אף שהטיפול לא ניתן על ידי רופא? ב. מהי תק' ההתיישנות החלה על המקרה? (באילו מקרים תק' ההתיישנות הינה שלוש שנים ולא שבע?) תודה.

08/05/2011 | 23:15 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, במקרה ונעשה מעשה ע"י איש מקצוע שאינו סביר או רשלני ונגרם נזק ע"י איש המקצוע, ניתן לתבוע לפי סעיף הרשלנות המופיע בפקודת הנזיקין (המדובר ברשלנות מקצועית בעוד שרשלנות רפואית הינה תחום ספציפי המתייחס ומופנה כנגד איש רפואה המוגדר ככזה) ככלל,התיישנות חלה כעבור 7 שנים (כאשר אין המדובר בקטין, שכן קטין יכול לתבוע עד גיל 25). אולם, בחקיקה ובפסיקה ישנה התייחסות גם ליוצאים מן הכלל ולחריגים שונים בהם ניתן "למתוח" את תקופת ההתיישנות. במקרה של תביעות עפ"י חוק חוזה ביטוח (פוליסות ביטוח שונות) בד"כ ההתיישנות תחול לאחר 3 שנים. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית