האם יש פה הפרת סודיות רפואית?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

18/04/2011 | 00:15 | מאת: האמא

נמצאתי נשאית של brca1 רופא הנשים המליץ לי לעבור ניתוח להסרת השחלות ולבדוק כל חצי שנה בדיקות סרטן השד. יש לי שתי בנות ואותו רופא המליץ לי לא לספר להן עד גיל 35 בתקווה שעד אז יילדו ולא יכנסו סתם ללחץ. בתי הצעירה בת 27 מטופלת גם היא אצל אותו רופא. והנה החודש הוא החליט על דעת עצמו להפחיד אותה למוות ולהגיד לה שעליה ללכת לייעוץ גנטי כי רוב הסיכויים שגם היא נשאית. בתי כועסת עלי שהמידע לא בא ממני. האם אין כאן הפרת סודיות רפואית בוטה ביותר? הרופא השתמש במידע הידוע לו עלי והעביר לבתי בלי להתייעץ אתי אחרי ששכנע אותי לא לספר לה עדיין. למותר לציין שהיחסים עכורים ואני רותחת... מאוד מבקשת תשובה אם אין כאן עילה לתביעה. תודה

18/04/2011 | 09:55 | מאת: עו"ד עופר סולר

שלום רב, על פניו נראה כי אכן הרופא הפר את חובת החסיטון הרפואי המוטלת עליו מכח חוק זכויות החולה בכל שמסר מידע רפואי לגביך לאדם אחר ללא הסכמה מפורשת שלך. אמנם מסירת המידע נעשתה לצרכי טיפול ומניעה אולם עדיין לדעתי היה עליו לקבל את הסכמתך לחשיפת המידע. שיעור הפיצוי אשר יפסק במקרה של תביעה הינו כמובן בהתאם לנזק שנגרם אשר עליך יהיה להוכיחו. במרבית המקרים של חשיפת מידע רפואי הנזק מסתכם בעוגמת נפש אשר אמנם אין להקל בה ראש אך עדיין הפיצוי בגינה אינו גבוה מאד. אני ממליץ על יעוץ מסודר עם עורך דין מנוסה בתחום הנזיקין. חג שמח, עו"ד עופר סולר

07/05/2011 | 01:15 | מאת: אנונימוס

כשהפיץ ,כך שגם מנהלי בעבודה ידעו על כך שאני חולה במחלה (לא מדבקת, לא מדובר ברופא המישפחה שלי)

מנהל פורום רשלנות רפואית