חתימה על ויתור סודיות רפואית

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

23/03/2011 | 10:52 | מאת: לימור

שלום רב, בתהליך קבלת הקביעות למקום העבודה שלי מבקשים ממני לחתום על כתב ויתור סודיות רפואית. איני רוצה לחתום עליו ...איני מעוניינת שמידע יגיע ללא קשר לצורך ממשי. מה כדאי לעשות? האם יכולים לא לאשר לי קביעות בגלל זה? האם מותר לי להגביל את הויתור? כיצד? אנא עזרתכם, תודה, לימור

23/03/2011 | 12:21 | מאת: עו"ד עופר סולר

שלום רב, באשר לחוקיות הדרישה וההתניה של קביעות איני יכול להשיב ואני סבור כי כדאי שתתיעצי בעניין זה עם עו"ד מנוסה בתחום דיני העבודה. ניתן להגביל ויתור על סודיות רפואית כך שלא יחול למשל על מידע פסיכיאטרי או פסיכולוגי אולם כמובן תצטרכי לסכם עניין זה עם מעסיקייך קודם לכן. בברכה, עו"ד עופר סולר

מנהל פורום רשלנות רפואית