חשד לרשלנות רפואית ואי מסירת מידע

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

28/02/2011 | 15:13 | מאת: אביגיל

שלום רב! קיים חשד כי הטיפול האורתודונטי שעברתי בצעירותי היה רשלני ולא גמור. מאז אני סובלת מכאבים כרוניים בלסתות ושחיקת שיניים. הגעתי לרופאת פה ולסת אשר אמרה לי כי הבעיה היא במבנה לא תקין של מפרקי הלסתות ונתנה לי טיפול באמצעות סד לילה. ועוד, כי בהמשך ייתכן ואצטרך ניתוח אך בזמנו לא המליצה עקב גילי הצעיר (גילאי העשרה). הסד לא עזר. הכאבים הכרוניים והשחיקה רק מחמירים ופניתי שוב למומחי פה ולסת. לאחר בדיקה מקיפה של כמה מומחים לפה ולסת ולאורתודונטיה נאמר לי חד משמעית כי פרקי הלסת תקינים (רואים זאת ע"י צילומי פנורמה!)וכי הבעיה נעוצה במנשך לא אחיד של הלסתות. לכן הלסת נוטה הצידה, ואין סגירה טובה של הלסתות -מכאן הכאבים והשחיקה. המומחים החליטו פה אחד כי ניתן לטפל בכך ע"י טיפול אורתודונטי. פניתי למרפאת השיניים הקודמת שלי וביקשתי העתקים של התיק הרפואי שלי כולל העתקים של צילומי השיניים. שם נאמר לי כי אסור להוציא העתקים של צילומים, במיוחד צילומים שעל פיהן נעשה טיפול. עוד הוסיפו שהתיק נמצא בארכיון ורוב הסיכויים שהוא הושמד (מדובר על כ 10-7 שנים). אני חייבת את הצילומים כדי לדעת האם באמת יש לי עילה לתביעה (למרות שאני בטוחה שכן!!) השאלות שלי כדקלמן: *האם יש חוק האוסר עליי לקבל העתקים של צילומי השיניים שלי? *האם ייתכן כי השמידו את התיק והצילומים לא קיימים כלל? *האם אוכל לתבוע אותם בגין רשלנות למרות שאין לי צילומים קודמים להוכיח רשלנות (אפילו אם יש לי מס' מומחים אשר יעידו לטובתי- וכי רוב הסיכויים שכך הדבר)? *האם אוכל לתבוע את רופאת פה ולסת על אבחון לקוי של הבעיה ומתן טיפול שגוי? (כאשר הבעיה היתה ברורה ונראית לעין) אינני רוצה להגיש תביעה ופתאום המרפאה תגלה "באורח פלא" את הצילומים האבודים ותוכיח כי אין לי באמת עילה לתביעה? - ובכלל, זה יכול לקרות? אשמח לקבל תשובות! (ניסיתי לתמצת ככל שיכלתי את ההודעה:) תודה מראש, אביגיל

02/03/2011 | 16:59 | מאת: עו"ד עופר סולר

שלום רב, אין שום חוק אשר אוסר או מגביל העברת צילומי רנטגן למטופל פ- ההפך הוא הנכון. צילומים הם חלק מהתיעוד הרפואי ועל פי חוק זכויות החולה זכותו של המטופל לקבל העתק מהם. כדי לקדם את הנושא אמליץ לך לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית. עורך הדין יוכל לפנות בשמך לאחר חתימה על ויתור על סודיות רפואית אל המראפה ויקבל את מלוא התיעוד. בהצלחה, עורך דין עופר סולר

מנהל פורום רשלנות רפואית