עבודת סמינר בנושא רשלנות רפואית

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

19/02/2009 | 02:09 | מאת: אוהד פריאל

עו"ד ד"ר נכבד שלום רב ראשית אני מתנצל על השעה המאוחרת,הנני מסיים תואר במשפטים LLB ואני כרגע שקוע בכתיבת עבודת סמינר בנושא רשלנות רפואית ראשית שאלתי בתור מומחה של התחום האם תחום היילוד הוא נושא מומלץ לכתיבת סמינר בגין רשלנות רפואית בתחום ,האם עוולת הרשלנות בתחום היילוד היא כמו בעוולת רשלנות רגילה(קרי התרשלות,קשר סיבתי ונזק) והאם ניתן להכניס את עקרון גולגלת הדקה ? שנית האם מצוי חומר משפטי מהמשפט הזר המשווה ? שלישית האם בהיותך מומחה לתחום פירסמתי מאמרים לנושא מבלי כמובן לפגוע בזכות הקניין בתודה ובכבוד רב אוהד פריאל

19/02/2009 | 09:08 | מאת: עו"ד ד"ר תמיר גורן

אוהד שלום, בתשובה לשאלותיך לפי סדר הופעתן: 1. תחום היילוד אינו ייחודי מבחינת רשלנות רפואית, וניתן לבחור בתחום זה או בכל תחום אחר, לפי נטיות לבך. 2. מבחינה משפטית, אין הבדל בין רשלנות ביילוד לבין רשלנות אחרת, מתחום הרפואה או מכל תחום אחר. העקרונות זהים - הצורך להוכיח חובת זהירות, הפרתה, נזק וקשר סיבתי. גם עקרון הגולגולת הדקה תקף. 3. חומר מהמשפט הזר מצוי, כמובן, בשפע, אך לא בידי - תצטרך לחפש. 4. ראה מאמרי מיום 5.1.09 בסיווג "רפואה ומשפט", סעיף "רשלנות רפואית" באתר זה. בהצלחה! בברכה, עו"ד וד"ר (רפואה) תמיר גורן M.D, LL.B עורך דין ורופא מומחה בגינקולוגיה ויילוד תביעות רשלנות רפואית בכל ענפי הרפואה

מנהל פורום רשלנות רפואית