תביעה בגין נזק לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

23/01/2011 | 23:28 | מאת: בן

עו"ד דין עופר שלום, ב 1.8.10 עברתי ניתוח בכף הרגל (הלוקס ואלגוס) על מנת ליישר את צורתה. בסיום ההחלמה מהניתוח הרגשתי מוגבלות קשה בתנועה של הבוהן בכף הרגל ועד היום אני מוגבל בהליכה ואינני מסוגל לרוץ. יש לציין שלפני הניתוח לא חשתי את המוגבלות בכף הרגל שבגללה היום אני סובל. היום (23.1.11), בביקור אצל הרופא המנתח נאמר לי שאכן קיימת נוקשות במפרק הבוהן, ושניתן לתקן את המצב באמצעות ניתוח - מניפולציה באזור הנוקשה, דבר שאינני מעוניין בו כלל. הרופא המליץ על שימוש במדרסים ונעל מותאמת אישית. האם קיים כאן מקום לרשלנות רפואית? לא הייתי מודע כלל לסיכונים קשים מהסוג הזה ע"י הרופאים לפני שנותחתי וכיום אני מרגיש מוגבל בפעולות קונקרטיות של פעילות גופנית. תודה על עזרתך והבנתך, בן.

25/01/2011 | 11:06 | מאת: עו"ד עופר סולר

שלום רב, אם לא קיבלת הסבר מלא על הסיכונים בטמונים בניתוח הרי שלא ניתנה הסכמתך מדעת לטיפול והדבר כשלעצמו אינו תקין. במידה ותצליח לשכנע את בית המשפט כי אילו הוסברו לך הסיכונים היית נמנע מביצוע הניתוח הרי שיתכן ויקבע כי הטיפול היה רשלני. יש לבדוק גם עניינית את איכות הטיפול עצמו. כדאי שתפנה בהקדם אל עו"ד מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית ליעוץ בברכה, עו"ד עופר סולר

26/01/2011 | 23:00 | מאת: בן

הדבר היחידי שלו הסכמתי הוא לחתום על הטופס המקובל להסכמה לפני ניתוח. לא הוסבר אף סיכון בעקבות ניתוח זה על ידי הרופאים המנתחים, הדבר היחידי שנאמר לפני הניתוח הוא שהיבלת עלולה לחזור. בפגשתי השבוע עם הרופא, כשטענתי שנפגעתי מהניתוח הזה הוא אמר לאחד ממתלמדיו "כנראה לא כדאי לבצע את הניתוח הזה אם חשים מוגבלים אחריו". האם אוכל להתייעץ איתך טלפונית בנושא? תודה על עזרתך, בן.

מנהל פורום רשלנות רפואית